Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μη αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση των προϊόντων Vitalman, Dame Max & Catuaba.

59fb18261dc524412b8b459f

Αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής και διακινήθηκαν μέσω Διαδικτύου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται πώλησή τους και από καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής/φυτοθεραπείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη. Η ταδαλαφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», τονίζει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μη τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Ο ΕΟΦ υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…