Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής και αντικαρκινικό φάρμακο

Την ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής Dragon Power, λόγω παρουσίας της μη εγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας sildenafil, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Το προϊόν παράγεται από την HongKong Karni Ltd Κίνας, διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε συσκευασία 3 καψουλών και διανεμήθηκε από την Ουγγαρία (Debra Net Kft.).

57442c231dc524473d8b4967

Η απόφαση, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελλάδα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Παράλληλα, ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση των φαρμακευτικών προϊόντων Taxotere cs sol inf 20mg/1ml btx1vial αριθμού παρτίδας 5F189A & Taxotere cs sol inf 80mg/4ml btx1vial αριθμών παρτίδας 5F199A, 5F219A. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αστοχία στη διαδικασία πλήρωσης των φιαλιδίων στο εργοστάσιο παραγωγής είχε σαν αποτελέσματα αύξηση της συγκέντρωσης της δραστικής ουσίας (docetaxel)».

Το Taxotere ανήκει στην ομάδα των αντικαρκινικών φαρμάκων που ονομάζονται τοξοειδή και ενδείκνυται για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του προστάτη, του γαστρικού αδενοκαρκινώματος και του καρκίνου κεφαλής-τραχήλου.

Η ντοσεταξέλη (docetaxel) είναι αντινεοπλασματικός παράγοντας που δρα προάγοντας τη συνάθροιση της τουμπουλίνης σε σταθερούς μικροσωληνίσκους και αναστέλλει την αποδόμησή τους, προκαλώντας σημαντική ελάττωση της ελεύθερης τουμπουλίνης.

Η απόφαση, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που διενεργεί η εταιρεία SANOFI-AVENTIS AEBE.

Η εταιρία οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της ανάκλησης και να ολοκληρώσει την απόσυρση τους από την αγορά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα στη δίκη και έπεσε στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδερφής…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…