Ο ΕΟΔΥ πηγαίνει μόνο σε πλατείες….

Σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που ενεργεί ο ΕΟΔΥ προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων στον οικισμό των ρομά στο Χαλάνδρι που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

5280807

Τη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στον οικισμό Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου της Περιφέρειας Αττικής και την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε σήμερα η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων πέντε ημερών στον οικισμό Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου Αττικής, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίζεται:

Η κήρυξη του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου της Περιφέρειας Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και η επιβολή περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 10 Απριλίου στις 18:00 έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 06:00.

Απών ο ΕΟΔΥ από τον οικισμό των Ρομά

Όμως σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που ενεργεί ο ΕΟΔΥ προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων στον οικισμό των ρομά στο Χαλάνδρι που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Χαλανδρίου που μίλησαν στο NEWS 24/7, ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε ήδη από την Πέμπτη ότι υπάρχουν πληροφορίες για αρκετά κρούσματα στον οικισμό.

Στη σχετική κλήση για βοήθεια που απευθύνθηκε όμως, οι ιθύνοντες απάντησαν ότι έχουν εντολή να πηγαίνουν μόνο στις πλατείες (!).

Την Παρασκευή κλιμάκιο του Δήμου Χαλανδρίου συνοδευόμενο από υγειονομικούς ιδιωτικού κέντρου (με το οποίο έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση για τους εργαζόμενους του Δήμου) έσπευσε στον οικισμό και διενήργησε μοριακά τεστ.

Από τα 130 τεστ βρέθηκαν θετικά 15 (θετικότητα δηλαδή κοντά στο 10%) ενώ άλλα 40 άτομα αρνήθηκαν να υποβληθούν στην εξέταση.

Διαπιστώθηκε, δε, ότι το φαινόμενο είναι σε αποδρομή κάτι που σημαίνει ότι τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ πιο έντονο.

Ακολούθως ενημερώθηκε η πολιτική προστασία και έτσι φτάσαμε στα περιοριστικά μέτρα και στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…