Ο ΕΟΔΥ αδειάζει... τον Θεοχάρη;

Tην ώρα που ο Θεοχάρης έδινε διαβεβαιώσεις για τον τουρισμό, ο ΕΟΔΥ αποκάλυπτε τις πλέον «μολυσμένες» περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

NewsRoom 16/07/2021 | 20:26

Για τις επίμονες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Τουρισμού αλλά και της κυβέρνησης συνολικά ότι σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με το “ανέμελο” άνοιγμα του τουρισμού η νέα έξαρση του κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας γράφει ο Neo στο matrix24.gr, επισημαίνοντας το προφανές: ότι την ώρα που ο Χάρης Θεοχάρης διαφωνεί με τη σύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με την εκτίναξη των θετικών κρουσμάτων, τα στοιχεία που ανακοινώνονται δείχνουν ότι οι περιοχές της χώρας που είναι στο “κόκκινο” είναι κυρίως τουριστικές: 

Ο Χάρης Θεοχάρης επιμένει ότι όλα πάνε καλά στον τουρισμό, αλλά και πως η «βαριά βιομηχανία» της χώρας λειτουργεί με ασφάλεια, χωρίς υγειονομική επιβάρυνση. Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Τουρισμού ισχυρίστηκε με δηλώσεις του ότι δεν… φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων, καλώντας τους πάντες να μην συνδέουν την τουριστική δραστηριότητα με την επιδημική έξαρση.

Πάντως, την ώρα που ο Θεοχάρης έδινε διαβεβαιώσεις για τον τουρισμό, ο ΕΟΔΥ αποκάλυπτε ότι οι πλέον «μολυσμένες» περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ήταν, κατά σειρά, οι εξής: Μύκονος, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Κως και Πάρος. Προφανώς, λοιπόν, είναι σύμπτωση. Εκτός κι αν ο υπουργός μας… «δουλεύει».

Ακόμα και σήμερα, κατά την ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτης έχει τριπλασιαστεί και στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο και Σαντορίνη, ενώ εφταπλάσια κρούσματα εντοπίζονται στην Πάρο.