Newsroom

Newsroom

Ο έντονος εκνευρισμός του Μακρόν με πιτσιρικά που…τον φώναξε "Μανού" (video)

Τον έντονο εκνευρισμό του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε ένας έφηβος κατά τη χθεσινή τελετή στη βόρεια Γαλλία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

5b28f77d1dc52431128b4631

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε σε έντονο ύφος, όταν ο πιτσιρικάς τον αποκάλεσε «Μανού».

«Τι γίνεται Μανού» του είπε ο πιτσιρικάς καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετούσε τους παρευρισκόμενους μαθητές.

Τότε ο Γάλλος πρόεδρος του απάντησε σε αυστηρό ύφος.

«Όχι, όχι, βρίσκεσαι σε μια επίσημη εκδήλωση. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να κάνεις σαν κλόουν, αλλά σήμερα ψέλνουμε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας και τον Ύμνο της γαλλικής Αντίστασης. Θα απευθύνεσαι σε εμένα ως κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή απλά κύριε».

Αν και ο νεαρός ζήτησε συγγνώμη στον Εμανουέλ Μακρόν εκείνος επέμεινε και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Και πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», είπε μπροστά στην κάμερα του LCI, ενώ συνέχισε να χαιρετά τους δεκάδες άλλους νέους που ήρθαν να τον συναντήσουν.

Αυτή δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν αντιδρά τόσο έντονα μπροστά στις κάμερες. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το γραφείο του την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος παραπονιόταν ότι οι Γάλλοι δαπανούν ένα «τρελό ποσό χρημάτων» για την κοινωνική ασφάλιση.

Οι επικριτές του Μακρόν δήλωσαν ότι το βίντεο έδειξε ότι δεν είχε συμπόνια για τους φτωχούς και τον χαρακτήρισαν «πρόεδρο των πλουσίων».