Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε ταξιδεύει με τη βαλίτσα του ως τη Βοστώνη...

Stefanie Rocknak,

cover
NewsRoom 23/05/2014 | 16:39

Η γλύπτρια, Stefanie Rocknak, ξεχώρισε ανάμεσα σε 256 καλλιτέχνες από 13 χώρες σε διαγωνισμό και επιλέχτηκε για να σχεδιάσει ένα εκπληκτικό έργο προς τιμήν του Έντγκαρ Άλαν Πόε, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Βοστώνης. Το φανταστικό αυτό γλυπτό, που αποτυπώνει με τρομέρές λεπτομέρειες τη φιγούρα του σπουδαίου πεζογράφου και ποιητή, τον απεικονίζει με μία βαλίτσα στο χέρι και ένα κοράκι να τον συνοδεύει.

Τα χαρτιά του που σκορπίζουν στον άνεμο, συμβολίζουν το έργο του, που απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, συναρπάζει, μαγεύει και συγκινεί, αφήνοντας πίσω του μία ανεκτίμητη κληρονομιά για τον πολιτισμό.

Ο Πόε με το κοράκι του επιστρέφει στη Βοστώνη για να βρει τη θέση του στην πατρίδα των γονιών του. Η έκφραση του είναι αινιγματική και αντανακλά ένα μίγμα πόνου, μελαγχολίας και αποφασιστικότητας. Οι δημιουργικές ιδέες είναι σαν να πετάνε  μέσα από τη βαλίτσα του, μόνο και μόνο για να μας γοητεύσουν ξανά. 

Ένα άγαλμα με την αίγλη του φαντάσματος, άρρηκτα δεμένο με την ατμόσφαιρα που αποπνέουν τα έργα του, θα στολίζει από το φθινόπωρο τη Βοστώνη και θα παρουσιαστεί επίσημα δύο μόλις μέρες πριν την 165η επέτειο από το θάνατό του.

Δείτε το εξαιρετικό γλυπτό από όλες τις πλευρές του:

πόε

 

πόε

 

πόε