Ο Έμπολα χτυπά και την Ουγκάντα: Πρώτο θύμα του ιού 5χρονο αγοράκι

Εξαπλώνεται και στην Ουγκάντα, μετά τη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο ιός Έμπολα, με νέα κρούσματα να έρχονται στην επιφάνεια

Ένα 5χρονο αγοράκι, το οποίο ήταν το πρώτο κρούσμα του Έμπολα στην Ουγκάντα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού στην γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πριν από δέκα μήνες, πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε από επιπλοκές της νόσου, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ουγκάντας.

“Το αγοράκι που διαγνώσθηκε θετικό στον Έμπολα χθες στην πόλη Κασέσε πέθανε την νύχτα που πέρασε ενώ νοσηλευόταν σε καραντίνα”, δήλωσε στο AFP ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

“Βάσει της πρακτικής που ακολουθείται για τα κρούσματα του Έμπολα, συνίσταται τα θύματα να ενταφιάζονται αμέσως και αυτό θα γίνει μάλλον και με το αγοράκι σήμερα”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι “όλα τα μέλη της οικογένειάς του έχουν τεθεί σε καραντίνα για να διευκολύνεται η παρακολούθησή τους”.

Η υπουργός Υγείας (Ρουθ Άτσενγκ) θα μιλήσει στους πολίτες της χώρας για το θέμα του θανάτου του αγοριού και τις ρυθμίσεις για τον ενταφιασμό του”, συνέχισε.

Η υπουργός Υγείας δήλωσε χθες Τρίτη στο AFP ότι το αγόρι από την Κασέσε στη δυτική Ουγκάντα είχε μεταβεί με την οικογένειά του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να παρευρεθεί σε μια κηδεία και ασθένησε όταν επέστρεψε στην Ουγκάντα.

Το υπουργείο Υγείας της Ουγκάντας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απέστειλαν μια ομάδα ειδικών στην Κασέσε για να ερευνήσει για πιθανά άλλα κρούσματα της ασθένειας και να εμβολιάσει αυτούς που μπορεί να ήλθαν σε επαφή με το αγοράκι που ασθένησε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η Ουγκάντα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού από τότε που ξέσπασε η επιδημία του Έμπολα στη γειτονική ΛΔ Κονγκό, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000 κρούσματα του ιού. Τα δύο τρίτα από αυτούς που προσβλήθηκαν έχουν πεθάνει.

Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα μετά τον θάνατο του 5χρονου αγοριού.

“Ο μικρός ασθενής (…) πέθανε χθες το βράδυ. Άλλα δύο δείγματα (…) διεγνώσθησαν θετικά. Επομένως έχουμε συνολικά τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα” στην Ουγκάντα, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ με μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο επικαλείται την υπουργό Υγείας της Ουγκάντας.

Τα κρούσματα αυτά ήταν τα πρώτα που διαγνώστηκαν στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…