O εμίρης και ο κακομοίρης

«Ναι, ναι κοιτάξτε… στην αρχή αυτοί ήθελαν να γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά ύστερα ούτε εμείς αυτό δε θέλαμε, αυτοί είπαν μετά όχι θέλουμε να γίνει, ε και εμείς μετά ότι λέμε όχι δε θα γίνει μετά ήθελαν αλλά εμείς δε θέλαμε γιατί θα πηγαίναμε στα Αραβικά Εμιράτα, αλλά τελικά στο τέλος θα πάμε»... Δε βγάλατε νόημα; Ούτε και εμείς. Κάπως έτσι τα κατάφερε, πάλι, ο «πρόεδρος του Εδεσσαίκου» της πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

5a6b2f591dc52434558b4793

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις εξελίξεις στο «Μακεδονικό» και όσα συζητήθηκαν στο Νταβός. Η πρώτη ενημέρωση των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι ο πρόεδρος δε θα παρευρεθεί στο συμβούλιο καθώς «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Λίγα -στην κυριολεξία- λεπτά αργότερα, όμως έγινε γνωστό ότι τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί, με βαριά καρδιά, στο συμβούλιο και μετά θα ταξιδέψει στα Εμιράτα.


Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση αν οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ τον συμβούλευσαν να πάει τελικά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά να κρατήσει μουτράκια στον Τσίπρα. Είναι επίσης σίγουρο πως κάποιος εκ των 20 συμβούλων επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα του πρότεινε, όταν κάνει δηλώσεις μετά το συμβούλιο, να υπενθυμίσει ότι είναι πιο ψηλός απ’ τον πρωθυπουργό, έχει πτυχίο απ’ το Χάρβαρντ, σπίτι στο Παρίσι και καλύτερη καφετιέρα γερμανικής εταιρείας.

Το παιχνίδι, βέβαια, είχε ήδη χαθεί από χθες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν έκανε την πρωτοφανή δήλωση, ότι «η λύση (για το Μακεδονικό) να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία», που στην ουσία μεταφράζεται σε “ας βρεθεί οποιαδήποτε στιγμή λύση, αλλά όχι απ’ τον Τσίπρα“. Δεν είναι τυχαίο πως ο μόνος Ευρωπαίος που υποστήριξε τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν ο ομόσταβλός του, ακραίος Γερμανός χριστιανοδημοκράτης, Μανφρέντ Βέμπερ, ο οποίος και έχει διακριθεί για τις ανθελληνικές θέσεις του στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ευρω-ομάδας των σοσιαλιστών, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «Υπάρχει επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία να επιλυθεί το διχαστικό ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Θα ήταν τρομερό να χαθεί αυτό το ραντεβού με την ιστορία. Είναι ανεύθυνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ εργάζονται για τη διαίρεση στην Ευρώπη, αντί για την πρόοδο και τη συμφιλίωση». 

Η γερμανίδα πρόεδρος των Πρασίνων στη Γερμανία, Σκα Κέλερ, σχολίασε τις ακραίες θέσεις Μητσοτάκη – Βέμπερ, με ανάρτησή της στα ελληνικά, στο twitter:


Η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν απλά θλιβερή… αν δεν ήταν θεσμική.

ΥΓ. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να μιλήσει με αξιωματούχους και επενδυτές για την Ελλάδα ή για να βρει fund που θα αγοράσει τα χρέη της χρεοκοπημένης ΝΔ, που είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…