Ο ελληνικής καταγωγής «αναλυτής», που έχει κάνει την ακραία ρητορική …επάγγελμα!

Η Αυστραλία απαγόρευσε στον ακροδεξιό σχολιαστή Milo Yiannopoulos να κάνει «περιοδεία» μετά από όσα έγραψε στα social media για την τρομοκρατική επίθεση στα τζαμιά του Christchurch.

Υiannopoulos

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Ντέιβιντ Κόλμαν δήλωσε ότι τα σχόλια μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης του Γιαννόπουλου είναι «φοβερά και υπαινικτικά μίσος και διαίρεση». Ο Κόλμαν δεν διευκρίνισε τα σχόλια στα οποία αναφέρεται.

Ο Μίλων Γιαννόπουλος (έτσι αναφέρεται το όνομά του στα ελληνικά) ανέφερε πάντως στο Facebook, ότι οι επιθέσεις όπως αυτή στο Christchurch συμβαίνουν επειδή «το κατεστημένο αντιμετωπίζει ως μαστροπός(!) και χαϊδολογεί τον εξτρεμιστικό πόλεμο και τους βάρβαρους, θρησκευτικούς πολιτισμούς αλλοδαπών». Στην σελίδα του, έσπευσε να γράψει ο ίδιος ότι «τον έκοψε» η Αυστραλία, ωστόσο είναι εμφανές ότι το απολαμβάνει και προσπαθεί να αντλήσει δημοσιότητα με κάθε τρόπο…

Οι βουλευτές της συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας είχαν διαμαρτυρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με το αν θα έπρεπε να επιτραπεί στον αμφιλεγόμενο σχολιαστή-παρουσιαστή να κάνει «περιοδείες» στην Αυστραλία φέτος.

Στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε ανάλογες «περιοδείες» κάνοντας προκλητικές δηλώσεις και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με τις ακραίες θεωρίες του. 

Ακραίος και προκλητικός σχολιαστής με το ελληνικό επώνυμο

Ο Μίλων Γιαννόπουλος ή Milo Yiannopoulos, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και σπούδασε. Δηλώνει δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας και είναι ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel»-το οποίο πούλησε πριν μερικά χρόνια- ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός συντάκτης της ακροδεξιάς ιστοσελίδας «Breitbart.com» στις ΗΠΑ την οποία σήμερα διοικεί.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός ως ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ– τον οποίο αποκαλεί «daddy»– αλλά και για τις ακραίες, επιθετικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί μάλιστα έμαθαν γι αυτόν όταν κατάφερε να «αποβληθεί» από το Twitter εξαιτίας αναρτήσεων του ιδίου και των ακολούθων του σε βάρος της πρωταγωνίστριας της ταινίας «GhostBusters», Λέσλι Τζόουνς. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κρίθηκε ως υπεύθυνος για «υποκίνηση ή/και συμμετοχή σε αναρτήσεις με στόχο την κακοποίηση ή παρενόχληση άλλων».

Από πολλά ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως «ιεροκήρυκας του μίσους», «δηλητηριώδες τρολ» ή «ακροδεξιός προβοκάτορας» ενώ εδώ και μήνες μήνες επισκέπτεται πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και κάνει ομιλίες παρουσιάζοντας και το βιβλίο του «Dangerous». Οι εκκεντρικές συνήθως εμφανίσεις του συχνά προκαλούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έντονες συγκρούσεις με φεμινίστριες, ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α. ενώ συγκεντρώνει πάντα ένα πιστό συντηρητικό έως και ακροδεξιό ακροατήριο που ταυτίζεται όχι μόνο με τις δικές του θέσεις άλλα και με αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Τάσσεται φανατικά κατά του «τρίτου κύματος» του φεμινισμού, του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των παχύσαρκων, των φτωχών κα αλλά ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» και δηλώνει πως ανήκει στο ρεύμα της «εναλλακτικής δεξιάς».

(Με πληροφορίες: huffpost, Gurdian, straitstimes)

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…