"Ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου"

Τη στιγμή που τα συνδικαλιστικά όργανα δικαστών και εισαγγελέων παλεύουν να πείσουν την κοινή γνώμη πως στη Δικαιοσύνη είναι όλα καλώς καμωμένα, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε υγιή κριτική, αποφάσεις ευρωδικαστηρίων αναδεικνύουν τη θεσμική ανεπάρκεια στο πλαίσιο δράσης του πιο νευραλγικού πυλώνα για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους εργάτες γης της Μανωλάδας.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), μέσω ανακοίνωσης της, επιρρίπτει ευθύνες στον έλληνα δικαστή που «έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει», κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η ΕΕΔΑ εκφράζει από τη μία την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναφορικά με την υπόθεση της Μανωλάδας, από την άλλη όμως ζητά άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας. 

Κατά την Ένωση, είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ορθή απονομή δικαιοσύνης.

«Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης. Εξάλλου, στην ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο… «αντ’ αυτού»: Ξαμόλησε τον Γεωργιάδη στη Βουλή ο εξαφανισμένος Μητσοτάκης

Ο… «αντ’ αυτού»: Ξαμόλησε τον Γεωργιάδη στη Βουλή ο εξαφανισμένος Μητσοτάκης

Εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ψευδείς κατηγορίες κατά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, και…

Τσίπρας: Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη – Πάνδημη απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη (Video)

Τσίπρας: Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη – Πάνδημη απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη (Video)

Ξεκάθαρα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον απόντα από την…