Ο "ελέφαντας" στο δωμάτιο της ΝΔ

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα βλήματα και τη Σαουδική Αραβία, επιβεβαίωσε -για άλλη μια φορά- πως υπάρχει ένας τεράστιος «ελέφαντας» στο δωμάτιο της Νέας Δημοκρατίας... και όλοι προσποιούνται ότι δεν το βλέπουν. Αυτός ο «ελέφαντας» είναι η προφανής ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5a1d8f851dc524aa748b456d

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Όχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε δείχνει να αντιλαμβάνεται πως αν υπήρχε αντικειμενική ενημέρωση από τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και δεν τον έλεγαν «Μητσοτάκη», αυτή τη στιγμή θα έστελνε βιογραφικά για τη θέση του assistant manager τηλεφωνικού κέντρου σε εισπρακτική εταιρεία.

Δεν το αντιλαμβάνεται, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μία πρωτότυπη ή σύνθετη περίπτωση πολιτικού. To αντίθετο. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, πιο «ίσων» από τους υπόλοιπους. Μιας κάστας που αρνείται να παραδώσει τα όπλα, τα προνόμια… και, εν προκειμένω, την κουτάλα.

Οι γόνοι της “καλής” αστικής κοινωνίας -για τους οποίους χρησιμοποιείται και ο όρος “τζιτζιφιόγκος” ή “λιμοκοντόρος“- έχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα, κοινά χαρακτηριστικά. Πληρωμένα -από τον μπαμπά- πτυχία, καλά γερμανικά και ομογενοποιημένη κουλτούρα εξιδανίκευσης του ακραίου ανταγωνισμού, σε τέτοιο βαθμό, που το “έξτρα κίνητρο” μιας πολυεθνικής, να μην το θεωρούν μίζα ή δωροδοκία, αλλά επιβράβευση.

Για δεκαετίες τώρα, αυτά τα κούτσουρα των πολιτικών «τζακιών», αναπαράγονται με τη λογική, πως αυτοί και οι όμοιοί τους επιβάλλεται και πρέπει να κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Τον Ιανουάριο του 2015, αυτή η κλειστή ομάδα έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Δεν έχουν καταλάβει ότι χάθηκε -προσωρινά τουλάχιστον- η πρόσβαση αυτών και των αφεντικών τους στην κρατική, «ιερή αγελάδα», που τους ταΐζει από την εποχή του «Σχεδίου Μάρσαλ».

Οι «Κυριάκοι» σε αυτή τη χώρα, δεν είναι στο επίπεδο των «Άδώνιδων», αλλά τους χρειάζονται για να επιβιώσουν. Τα ακραία νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματά τους, είναι καθαρός, ατόφιος σκοταδισμός. Μια απάνθρωπη αντίληψη για την κοινωνία που μόνο η ακροδεξιά και ο φασισμός μπορούν να συνηγορήσουν. Οι «Κυριάκοι» σε αυτή τη χώρα, μόνο με τον φόβο και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπορούν να επιστρέψουν ξανά στην εξουσία. Το ξέρουν… αλλά πλέον, το ξέρουν όλοι.

Οι αστοί της πολιτικής οικογενειοκρατίας, έχουν σταδιακά χάσει κάθε επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον. Εξακολουθούν να νιώθουν –κληρονομικά και κληροδοτικά- δικαιωμένοι. Και αυτό ακριβώς είναι το τρομακτικό…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…