Newsroom

Newsroom

O εκπρόσωπος εργαζομένων Documento απαντά στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Documento, στο documentonews και στο koutipandoras.gr απαντάει σε συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με την ανακοίνωση των εργαζομένων που εκδόθηκε την Κυριακή.

5bfbdc92cd3a1860ea3e9774 7

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου εργαζομένων του Documento

«Με έκπληξη διάβασα σήμερα σε κάποιον ιστότοπο που καταπιάνεται με τον χώρο των ΜΜΕ μια ανυπόγραφη καταγγελία ότι δήθεν η ανακοίνωση εργαζομένων του Documento που δημοσιεύσαμε χθες 29/3 είναι ανυπόγραφη. Μάλιστα η ίδια καταγγελία αναδημοσιεύεται επιδεικτικά και σε συμπολιτευόμενο Μέσο που βρίσκεται σε κόντρα με το Documento και τον εκδότη του.

Εκ του θεσμικού μου ρόλου ως εκλεγμένου εκπροσώπου των συντακτών του Documento στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε όποιον κόπτεται για τις συλλογικές διεργασίες σε ανταγωνιστικά Μέσα ότι τίποτα μεμπτό ή ύποπτο δεν έχει συμβεί. Η ανακοίνωση των εργαζομένων είναι πράγματι αυτό που δηλώνει το όνομά της. Μάλιστα, μια που φαίνεται να διέφυγε από την προσοχή του συντάκτη της καταγγελίας, επισημαίνω ότι ξεκινά με την «ανάληψη ευθύνης»: «Οι εργαζόμενοι στο Documento, στο documentonews και στο koutipandoras.gr…». Εξάλλου, όπως είναι ευρέως γνωστό, και άρα όφειλε και ο συντάκτης της καταγγελίας να γνωρίζει, οι ανακοινώσεις εργαζομένων δεν ακολουθούνται από τις υπογραφές του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά όταν εκφράζουν την πλειοψηφία.

Προς διασκέδαση εντυπώσεων που επιχειρεί ο ανώνυμος συντάκτης και για την αποκατάσταση της αλήθειας, χθες πραγματοποιήσαμε διαδικασία συνέλευσης εργαζομένων μέσω τηλεδιάσκεψης (άλλωστε εδώ και δύο εβδομάδες εργαζόμαστε μέσω τηλεργασίας) και βεβαιώνω ότι το αποτέλεσμά της ήταν πράγματι η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο documentonews.gr. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες και ενστάσεις, είναι ελεύθερος να απευθυνθεί και στην ΕΣΗΕΑ, στην οποία προσωπικά εγώ ο ίδιος την απέστειλα χθες το απόγευμα.

Πέραν αυτών και της φαιδρότητας τέτοιων ύπουλων τακτικών, οι συλλογικές διεργασίες των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι στον ανταγωνισμό μεταξύ εκδοτών. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι δήθεν αγωνιούν για την τήρηση και το αδιάβλητο των διαδικασιών των εργαζομένων είναι να σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αντί να ανακατεύονται σε πεδία εκτός της αρμοδιότητάς τους.

Απόλλων Λιακόπουλος

Εκπρόσωπος συντακτών Documento στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ»