Newsroom

Newsroom

Ο εκπληκτικός λουλουδότοπος της Ολλανδίας «άνθισε» χωρίς ανθρώπους

Οι φημισμένοι κήποι Keukenhof Gardens, γνωστοί και ως ο «Κήπος της Ευρώπης» είναι ένας παράδεισος με τουλίπες και βρίσκεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου.

τουλιπες1

Ένας Ολλανδός φωτογράφος που έχει αδυναμία στα λουλούδια και απολαμβάνει να τα φωτογραφίζει κάθε Άνοιξη που ανθίζουν, επισκέφτηκε το Keukenhof και μας χάρισε εντυπωσιακές και πανέμορφες εικόνες χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Το πάρκο έκλεισε φέτος για πρώτη φορά στα 71 χρόνια της λειτουργίας του. 

Η φύση συνεχίζει να δίνει την δική της «παράσταση», παρ’ όλο που οι άνθρωποι απουσιάζουν. Ο κήπος περιλαμβάνει πάνω από 7 εκατομμύρια λουλούδια και περισσότερα από 800 είδη τουλίπας σε μια τεράστια έκταση 32 εκταρίων (79 στρέμματα).

Ο κήπος βρίσκεται στη Νότια Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Lisse, μια μικρή πόλη ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη.

«Το να περπατάει κανείς εκεί μόνος, με συντροφιά τους ήχους των πουλιών και την απίστευτη μυρωδιά όλων αυτών των λουλουδιών, είναι μια τρομερή εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να καθίσω δίπλα στα λουλούδια και το νερό, απολαμβάνοντας τη φύση για 30 λεπτά. Το να μην βλέπω ανθρώπους στο πάρκο μου επέτρεψε να φωτογραφίσω μονοπάτια και γωνίες με έναν συγκεκριμένο τρόπο που συνήθως είναι αδύνατο εξαιτίας του πλήθους», ανέφερε ο φωτογράφος. 

 

Ιnfo: albertdros.com | Instagram | Facebook | flickr.com

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…