Newsroom

Newsroom

Ο εκκεντρικός βασιλιάς της Ταϊλάνδης εμφανίσθηκε ξανά με… μπουστάκι και απειλεί το Facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλές κατά του Facebook εξαπολύει ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn έπειτα από ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα που τον δείχνει να κυκλοφορεί φορώντας ένα κίτρινο μπουστάκι.

591984921dc524b71b8b45fe

Tο βίντεο τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα και τον δείχνει μαζί με μια γυναίκα να κυκλοφορεί με το κίτρινο μπουστάκι το οποίο αφήνει ακάλυπτα τα χέρια και το στήθος του που είναι γεμάτα τατουάζ.


Το Facebook κατέστρεψε το βίντεο, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, οπότε δεν μπορούν να το δουν οι χρήστες της Ταϊλάνδης. Αλλά οι αρχές της χώρας ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές προσβάσιμες σελίδες που περιέχουν το εν λόγω περιεχόμενο

Οι αρχές έδωσαν προθεσμία μέχρι την Τρίτη στο Facebook προκειμένου να αφαιρέσει όλες τις ιστοσελίδες που περιέχουν το «παράνομο» βίντεο του βασιλιά.

Το Facebook έχει ήδη περιορίσει την πρόσβαση σε 178 από τις 309 σελίδες που περιέχουν το βίντεο.Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (NBTC) ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ακόμη 131 σελίδες.


Το Facebook, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στην Ταϊλάνδη, μέχρι στιγμής δεν εξήγησε γιατί οι σελίδες είναι ακόμα πάνω.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης οποιοσδήποτε προσβάλλει τη μοναρχία μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και 15 χρόνια ποινή φυλάκισης. Από το 2014, όταν ο στρατός κατέλαβε τον έλεγχο της χώρας, ο αριθμός των διώξεων βάσει αυτού του νόμου αυξήθηκε.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης προκαλεί με την εκκεντρική του εμφάνιση αφού έχει εμφανισθεί και στο παρελθόν δημόσια με… μπουστάκι.

Σε αντίθεση με τον πατέρα του Μπουμιμπόλ, ο οποίος ήταν και ο μακροβιότερος βασιλιάς του κόσμου, έχει τη φήμη του playboy ενώ είναι γνωστός για την περίεργη συμπεριφορά του και την σκληρότητα που έχει δείξει απέναντι σε πολλές συζύγους του.