Newsroom

Newsroom

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του «ψευτογιατρού» για 6 ανθρωποκτονίες με δόλο με έμμεση αυτουργία

Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, η αγόρευση του εισαγγελέα ξεκίνησε το πρωί, και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα.

ψευτογιατρός

Την καταδίκη του αποκαλούμενου ψευτογιατρού» για έξι ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας, εισηγήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήρια Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας, Νίκος Πασχάλης.

Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, η αγόρευση του εισαγγελέα ξεκίνησε το πρωί , και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα. Συγγενείς των θυμάτων παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την εισήγηση -καταπέλτη του εισαγγελέα για τον κατηγορούμενο που δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών με ανίατες ασθένειες και κυρίως καρκινοπαθών. Μέχρι στιγμής, ο εισαγγελέας έχει αναφερθεί σε 21 περιπτώσεις απάτης από τις οποίες ο ψευτογιατρός απεκόμισε 687.104 ευρώ ενώ για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, επισήμανε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

Πρόκειται για “υπόθεση-προκληση” χαρακτήρισε την υπόθεση ο εισαγγελικός λετουργός. «Ο κατηγορούμενος χησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς του ως όργανα.Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός.Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν» κατακεραύνωσε ο εισαγγελέας τον κατηγορουμενο στην αγόρευση του.

«Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα. Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δευτερη χειρουργική επέμβαση ενω είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η Δεσποινα θα μπορουσε να συνεχίσει τη θεραπεία της ή να κάνει άλλες», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει»

«Ο Νικολαος Κοντοστάθης συστήνεται σχεδόν σε όλους ως γιατρός. Οι ειδικότητες δεν είναι όλες ίδιες ( νευρογκολόγος, νευροχειρουργός κ.λπ.) αλλά σχετίζονται σχεδόν όλες με τον καρκίνο. Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητας. Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού. Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει.Φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια ,άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με άλλους γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Κανόνιζε να δίνει ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα.Προέβαλε τον εαυτό του ως επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς με έδρα την Ελβετία. Με κάθε ευκαιρία ανέφερε πως είχε σώσει πολλούς ασθενείς μεταξύ των οποίων ο Σουμάχερ, η Γιάννα Αγγελοπούλου ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας. Έλεγε ότι έχει θεραπεία για λίγους και ότι φαρμακοβιομηχανίες κυνηγάνε να τον σκοτώσουν» επισήμανε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…