Ο εισαγγελέας που του αφαιρέθηκε η υπόθεση Βγενόπουλου κατακεραυνώνει τον Ντογιάκο

Αναφορά διαμαρτυρίας για το πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τα δημοσιεύματα του HOT DOC αλλά και την "καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος" εναντίον του, απέστειλε ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής στον Ισίδωρο Ντογιάκο. 

ntogiakos aggelis

Αναφορά διαμαρτυρίας για το πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τα δημοσιεύματα του HOT DOC αλλά και την “καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος” εναντίον του, απέστειλε ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής στον Ισίδωρο Ντογιάκο. 

Όπως έχει καταγράψει το HOT DOC στα τεύχη 75 και 89, ο Γιάννης Αγγελής είναι ο δικαστικός λειτουργός που ως Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής είχε στείλει αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Οικονομικό Έγκλημα με όλα τα στοιχεία που είχε λάβει για την υπόθεση από τους Κύπριους συναδέλφους του, αλλά παρόλο αυτά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της έρευνας.

Με την αναφορά – αίτηση της οποίας τα σημαντικότερα τμήματα δημοσιεύουμε εδώ, ο Γιάννης Αγγελής κατηγορεί το διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο πως χωρίς να του έχει υποδείξει κάποιον άλλο τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Βγενόπουλου και χωρίς να έχει προχωρήσει στην εξακρίβωση της αλήθειας ή μη των σχετικών με την υπόθεση δημοσιευμάτων, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 25 Νοεμβρίου τον στοχοποιεί ως τον εισαγγελέα που διαρρέει στοιχεία της υπόθεσης στο HOT DOC για να εξυπηρετήσει συμφέροντα του περιοδικού και του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη. Ο Αγγελής κατηγορεί επίσης τον Ντογιάκο για ειδική αρνητική μεταχείριση στο πρόσωπό του σε υπηρεσιακό επίπεδο, μέσα από μια σειρά από κινήσεις και μάλιστα κάνει λόγο για προφορικές απειλές του τύπου “θα περάσεις μαύρο χειμώνα”. Ταυτόχρονα τον κατηγορεί για ευνοϊκή μεταχείριση ενός άλλου εισαγγελέα που είναι, πάντα σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, κουμπάρος του Ντογιάκου. 

Κατόπιν αυτών, ο Γιάννης Αγγελής ζητά από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να διατάξει έρευνα εναντίον του τόσο σε πειθαρχικό όσο και σε ποινικό επίπεδο, αν εκείνος θεωρεί πως έχει διαπράξει οποιαδήποτε πλημμέλεια γενικά ή σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου ή αν εκείνος θεωρεί πως είναι υπαίτιος των σε βάρος του δημοσιευμάτων του HOT DOC. Ζητά δηλαδή να ελεγχθεί προκειμένου να φύγουν από πάνω του οι σκιές που έχει ρίξει πάνω του ο Ντογιάκος, φωτογραφίζοντας τον στο δελτίο Τύπου, όπως εκείνος υποστηρίζει. Του ζητάει επίσης όμως να διατάξει αυτεπαγγέλτως έρευνα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από το HOT DOC σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και το χειρισμό της από τη Δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά:

Με την αναφορά – αίτησή του ο Γιάννης Αγγελής διαμαρτύρεται σε δεύτερο πρόσωπο στον Ισίδωρο Ντογιάκο για το περιεχόμενο του από την 26-11-2015 δελτίου Τύπου καθώς και “για την καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματός Σας προς το πρόσωπό μου”.

Για να γίνει κατανοητό το περιεχόμενο της αναφοράς Αγγελή, επαναδημοσιεύουμε το εν λόγω δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του Ισίδωρου Ντογιάκου:

Η πολύπτυχη αυτή υπόθεση διευρευνάται, στο σύνολό της, από περισσότερους του ενός δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να είναι εκ των προτέρων απορριπτέος κάθε υπαινιγμός ή οποιαδήποτε κακοήθης καταγγελία για συγκάλυψή της. Αντίθετα, εύλογες απορίες και ερωτηματικά, γεννά η πεισματική εμμονή και έντονη προσπάθεια του εκδότη του περιοδικού για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής, στο σύνολό της, αποκλειστικά από συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, στο πρόσωπο του οποίου όμως, συντρέχει νόμιμος λόγος αποκλεισμού. Σε κάθε περίπτωση, καμία απολύτως εξωτερική φωνή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν πρόκειται να διαπεράσει τους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου, ούτε και να επηρεάσει, με οποιονδήποτε τρόπο, την νόμιμη πορεία όλων, ανεξαιρέτως των υποθέσεων που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Πρόκειται για το δελτίο Τύπου στο οποίο η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δηλαδή ο Ισίδωρος Ντογιάκος, απαντά ουσιαστικά στο περιεχόμενο των δημοσιευμάτων του HOT DOC σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, αντί του αρμόδιου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή.

Ο Γιάννης Αγγελής διαμαρτύρεται στην αναφορά του γιατί θεωρεί πως ο Ντογιάκος στο παραπάνω δελτίο Τύπου τον “φωτογραφίζει” ως τον Εισαγγελέα εκείνο “για τον οποίο ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC έχει (κατά λέξη) “… πεισματική εμμονή και έντονη επιθυμία… για το χειρισμό της υπόθεσης αυτής, στο σύνολό της αποκλειστικά από συγκεκριμένο Εισαγγελικό Λειτουργό””. Ο Ντογιάκος δηλαδή, σύμφωνα με τον Αγγελή, υπονοεί ότι ο Κώστας Βαξεβάνης πιέζει έντονα για την ενεργότερη συμμετοχή του Αγγελή στο χειρισμό της υπόθεσης Βγενόπουλου. Στην αναφορά αναφέρεται επίσης πως ο Ντογιάκος αποκρύπτει πως το τμήμα δικαστικών συνδρομών, στο οποίο ο Αγγελής ήταν επικεφαλής μέχρι να τον απομακρύνει ο Ντογιάκος, δεν “χειρίζεται” υποθέσεις αλλά απλώς διαβιβάζει τα αιτήματα συνδρομής που λαμβάνει από ξένες Δικαστικές Αρχές. Ό,τι δηλαδή έκανε ο Αγγελής ως Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής, με το αίτημα για συνδρομή των Κυπριακών Αρχών για την υπόθεση Βγενόπουλου – Λαϊκής, όπου το “χειρισμό” αυτό καθαυτό είχαν Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο Γιάννης Αγγελής διαμαρτύρεται επίσης για το γεγονός πως στο εν λόγω δελτίο Τύπου ο Ντογιάκος, αφού τον έχει φωτογραφίσει, αναφέρει πως έχει αποκλειστεί νομίμως από τη συνέχεια της υπόθεσης, ενώ “κατά πάγια νομολογία, η υποβολή μηνύσεως από εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κατά του Εισαγγελικού λειτουργού, δεν αποτελεί αυτή καθ’ αυτή λόγο αποχής”, όπως γράφει στον προϊστάμενό του ο Γιάννης Αγγελής, αναφερόμενος σε μήνυση που έχει κάνει εναντίον του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Παρακάτω ο Αγγελής καταλογίζει στον Ντογιάκο ότι μέσα από αυτό το δελτίο Τύπου προσπαθεί να τον ταυτίσει με τα συμφέροντα του περιοδικού HOT DOC και του εκδότη του, δηλαδή του Κώστα Βαξεβάνη, κάτι που προφανώς ο Αγγελής αρνείται κατηγορηματικά στην αναφορά του. Εξάλλου το HOT DOC καταγράφει πάντα γεγονότα μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα, με σκοπό να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και χωρίς καμία διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης με κανένα πρόσωπο, όποιο κι αν είναι αυτό.

Ο Αγγελής γράφει πως έχει πολλές φορές στο παρελθόν ενημερώσει τον Ντογιάκο για “έντονες προσπάθειες από άτομα που ρητώς Σας έχω κατονομάσει, να κατευθύνουν και να χειραγωγήσουν τις ενέργειές μου ως Εισαγγελέως Δικαστικής Συνδρομής”. Όπως γράφει, οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούσαν στο να γίνουν δεκτές από εκείνον οι σχετικές αιτήσεις του ερευνούμενου για θέμα διεθνούς διαφθοράς προσώπου (βλ. Βγενόπουλου). Πρόκειται για τις αιτήσεις στις οποίες ο Βγενόπουλος ζητούσε να μη διαβιβάζονται από τον Αγγελή τα σχετικά αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής από την Κύπρο με την αιτιολογία ότι δεν υφίσταται η απαιτούμενη διπλή εγκληματικότητα, δε θεμελιώνεται η Αρχή της αμοιβαιότητας και πως τυχόν εκτέλεση των αιτημάτων πρόκειται να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο Αγγελής προσάπτει στον Ντογιάκο πως παρά τον αποκλεισμό του από την υπόθεση και την ανάληψη του κομματιού της Δικαστικής Συνδρομής από τον ίδιο, δεν έκανε τίποτα  προκειμένου να εξετάσει την αλήθεια ή μη των άνωθεν “παρεμβάσεων” αλλά ούτε και του υπέδειξε να χειριστεί την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι του το είχε ζητήσει, με άλλο τρόπο. 

Όσον αφορά στην «καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος» εναντίον του, ο Γιάννης Αγγελής διαμαρτύρεται έντονα στο έγγραφο, αναφέροντας μια σειρά από κινήσεις του Ντογιάκου που καταδεικνύουν εσκεμμένη αρνητική μεταχείριση σε υπηρεσιακό επίπεδο. 

Ανάθεση συμμετοχής σε πέντε πενταμελή δικαστήρια παρά την αρχαιότητά του και προφορική απειλή κατόπιν προφορικής διαμαρτυρίας πως θα περάσει «άσχημο χειμώνα».

Απομάκρυνση από τη θέση του υπεύθυνου τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών καθώς από το τμήμα Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης, παρά τα σχετικά τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα.

Απόρριψη αίτησης περί συμμετοχής ως σημείο επαφής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο σχετικά με πρόσωπα που ευθύνονται για εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

Έχοντας αναφέρει όλα τα παραπάνω με λεπτομέρεια, ο Γιάννης Αγγελής ζητά από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να διατάξει έρευνα εναντίον του τόσο σε πειθαρχικό όσο και σε ποινικό επίπεδο, αν θεωρεί πως έχει διαπράξει οποιαδήποτε πλημμέλεια γενικά ή σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου ή αν θεωρεί πως είναι υπαίτιος των σε βάρος του δημοσιευμάτων του HOT DOC. 

Του ζητάει επίσης όμως να διατάξει αυτεπαγγέλτως έρευνα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από το HOT DOC σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και το χειρισμό της από τη Δικαιοσύνη. 

Ζητά ακόμα η αναφορά του αυτή να τύχει από τον Ντογιάκο ανάλογης δημοσιότητας με αυτή που έλαβε το επίμαχο δελτίο Τύπου, να του γνωστοποιήσει τα κίνητρα της αρνητικής μεταχείρισης προς το πρόσωπό του σε υπηρεσιακό επίπεδο καθώς και να θέσει την αναφορά ως θέμα συζήτησης στην επόμενη Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. 

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…