Ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος πρότεινε την προφυλάκιση Μαρινάκη

Την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Δασκαλόπουλος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, επικαλούμενος λόγους που προκαλούν ερωτηματικά, με νομικούς κύκλους αλλά και πηγές από το περιβάλλον Μαρινάκη να κάνουν λόγο για εισαγγελικό πραξικόπημα αλά Δασκαλόπουλος, σχετίζοντας παράλληλα το ζήτημα με τη δημοπράτηση των αδειών.

57ce8c931dc52458378b462e

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση του Σταμάτη Δασκαλόπουλου κατατέθηκε στις 15:30 της Δευτέρας, ενώ το πρωτόκολλο θα έπρεπε να έχει κλείσει μισή ώρα νωρίτερα. Ο λόγος που προφασίζεται ο εισαγγελέας αφορά -αρχικά- τη μεταγραφική δραστηριότητα του Ολυμπιακού την τελευταία μέρα των μεταγραφών (δηλαδή 31 Αυγούστου), δηλαδή μία εκ των ημερών που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν κλεισμένος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. 

Στον νέο υπερθεματιστή ο εισαγγελέας προσάπτει την παραβίαση των περιοριστικών όρων ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, όμως το ερώτημα που προκαλείται είναι πώς γίνεται να είχε εμπλοκή στις μεταγραφές εφόσον βρισκόταν στην «καραντίνα» της δημοπρασίας εντός της ΓΓΕΕ.

Ο δεύτερος λόγος που επικαλείται ο εισαγγελέας -για τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταθέσει πάνω από 10 αιτήσεις αναίρεσης, αποδίδονάς τόσο στον ίδιο όσο και στον Ντογιάκο παρασκηνιακές παρεμβάσεις- είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το «παρών» κατά τη διάρκεια της φιέστας για την ανάδειξη του Ολυμπιακού σε πρωταθλητή της χρονιάς 2015 – 2016, σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλήματος. 

Νομικοί κύκλοι αλλά και πηγές από το περιβάλλον Μαρινάκη χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως διατεταγμένη υπηρεσία, κάνοντας λόγο για εισαγγελικό πραξικόπημα αλά Δασκαλόπουλος, συνδέοντας παράλληλα την επιτυχή συμμετοχή του επιχειρηματία στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

  «Δεν μπορεί να ζητείται η προφυλάκιση Μαρινάκη για τις μεταγραφές, ενώ ήταν ¨φυλακισμένος¨ στη ΓΓΕΕ» σημειώνουν οι παραπάνω πηγές και προσθέτουν από τον κύκλο του επιχειρηματία πως εντύπωση προκαλεί ότι ο ίδιος ο Δασκαλόπουλος είχε εγκρίνει τη μείωση των περιοριστικών όρων του Μαρινάκη. Δηλαδή, από εκεί όπου ο επιχειρηματίας έπρεπε να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, τελικά ενέκρινε τη μείωση της παρουσίας του μόνο σε μία φορά μηνιαίως.  

Με μήνυση απαντά ο Μαρινάκης: Προαποφασισμένη από τον Ντογιάκο η πρόταση προφυλάκισής μου

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου για την προφυλάκισή του, εξέδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε αυτήν κάνει λόγο για «εντολή» από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο την οποία και υπάκουσε τυφλά ο Εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποίος βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή