«Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία»

Ακριβώς 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride Parade, η Αθήνα ντύνεται σήμερα στα χρώματα του ουράνιου τόξου για το Athens Pride 2019.

NewsRoom 08/06/2019 | 18:32

Το ετήσιο ραντεβού έχει δοθεί ξανά στο Σύνταγμα όπου τιμάται και η μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, που λιντσαρίστηκε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος.

Από το πρωί του Σαββάτου η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει από περίπτερα όπου γίνονται δράσεις. Περίπου στις 18:30 αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το Athens Pride, φέτος, τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Το μήνυμα των διοργανωτών:


«Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθηνάς. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλεια μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μας ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι πολιτικοί αρχηγοί για το Athens Pride 2019:


Στο Athens Pride 2019 αναφέρθηκαν μέσω μηνυμάτων τους στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά και η Νέα Δημοκρατία.

Η Βουλή στα χρώματα του ουράνιου τόξου


Η Βουλή, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνεια, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.