Newsroom

Newsroom

Ο δράστης της επίθεσης σε τέμενος στο Λονδίνο κατηγορείται για δολοφονία που συνδέεται με τρομοκρατία

Ο άνδρας, που φέρεται ότι οδήγησε ένα φορτηγάκι πάνω σε πιστούς μουσουλμάνους που έφευγαν από ένα τέμενος στο Λονδίνο, κατηγορείται για δολοφονία που συνδέεται με την τρομοκρατία και για απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

594d12991dc524ce088b4b8c

Ο Ντάρεν Όζμπορν, 47 ετών, κατηγορείται ότι έριξε το νοικιασμένο αυτοκίνητο πάνω σε μια ομάδα πιστών στο Φίνσμπουρι Παρκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επιτόπου και άλλοι 11 τραυματίστηκαν.

Ο Όζμπορν, πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Κάρντιφ της Ουαλίας, αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα σήμερα.

Η αστυνομία έχει πει πως το φορτηγάκι είχε φθάσει από το Κάρντιφ στο Λονδίνο την Κυριακή, προτού πέσει πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί γύρω από έναν άνδρα ο οποίος είχε νιώσει αδιαθεσία και βρισκόταν στο έδαφος έξω από το τέμενος.

Ο άνδρας πέθανε αργότερα και η αστυνομία ανέφερε πως αιτία του θανάτου του ήταν τα πολλαπλά τραύματα που έφερε.

Ο κόσμος σταμάτησε τον Όζμπορν επιτόπου. Ο ιμάμης του τεμένους παρενέβη προκειμένου να τον προστατεύσει έως ότου φθάσει η αστυνομία.

Οι συγγενείς του Όζμπορν δήλωσαν «συνετριμμένοι για τις οικογένειες» των θυμάτων και πως η επίθεση ήταν «καθαρή τρέλα».

Το επεισόδιο ήταν η τέταρτη επίθεση στη Βρετανία από τον Μάρτιο που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία και η τρίτη με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς. Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις σε εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…