Ο διοικητής του Ερυθρού Σταυρού διαψεύδει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

«Ο γκεμπελισμός δεν είναι αστείο και παρατράβηξε, και ο γραφικός γίνεται επικίνδυνος», καταγγέλλει ο Ευθύμιος Γεωργόπουλος

ek giannk

Δημόσια απάντηση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, αναφορικά με ισχυρισμούς του για υπερκοστολογήσεις για την αγορά στολών προστασίας από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», δίνει ο διοικητής του νοσοκομείου, Ευθύμιος Γεωργόπουλος.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Γεωργόπουλος, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Γιαννάκος για αγορά 400 στολών έναντι 21,7 ευρώ τη μία, ο Ερυθρός Σταυρός αγόρασε 73 στολές έναντι 7,82 ευρώ τη μία, ενώ έλαβε και μία δωρεά 200 στολών από τον ΠΣΑΠ.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «γκεμπελισμό» και καταγγέλλει ως «γραφικό» τον Μιχάλη Γιαννάκο, ενώ τον προτρέπει να «σταματήσει να λέει ψέματα για μένα και εγώ θα σταματήσω να λέω την αλήθεια γι’ αυτόν».

Αναλυτικά η απάντηση του Ευθύμιου Γεωργόπουλου:

«Οφείλω δημόσια να παραδεχτώ ότι ο γραφικός πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ είναι ένας άνθρωπος συνεπής, σταθερός και αμετακίνητος στον προσωπικό κώδικα «αρχών» που διαχρονικά υπηρετεί και -στις οποίες «αρχές»- η αλήθεια αποτελεί ξένο σώμα, τόσο πολύ μάλιστα ώστε να διαψεύδει ακόμα και τον παλαιό Βρετανό εκδότη Joseph Addison όταν έλεγε:
“Ακόμα και τα χαλασμένα ρολόγια δείχνουν δυο φορές το 24ωρο τη σωστή ώρα”.

Επειδή στο παλμαρέ των αισχρών ψεμάτων του προέδρου (και της παρέας του -κάποιοι από το νοσοκομείο μας) έχω συχνά πυκνά την τιμητική μου, χωρίς ωστόσο να πτοείται από τον κόλαφο των πληρωμένων απαντήσεων που παίρνει, θα επανέλθω (αν και η επιστήμη μαζί του σηκώνει τα χέρια ψηλά) με αφορμή το τελευταίο (7/5/2020) Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στο οποίο γίνεται αναφορά στο πρόσωπο μου.

Συγκεκριμένα, ο κ. πρόεδρος σπάζοντας την καραντίνα (αφωνίας) παρενέβη και τοποθετήθηκε στις αποκαλύψεις του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη για τις πολύ υψηλές τιμές που ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αγόρασε τις στολές και τις μάσκες υψηλής προστασίας.

Μάλιστα δε αναφέρει χαρακτηριστικά το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ:

“Το ίδιο σε υψηλή τιμή αγόρασε ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας ο Διοικητής του Ερυθρού Σταυρού, γνωστός για τις αναρτήσεις του υπέρ του κου Πολάκη, προς 21,7 ευρώ τη μία (για 400 στολές πλήρωσε 8.680€) χωρίς φυσικά να φέρει καμία ευθύνη που στην ανάγκη άμεσης προμήθειας απευθύνθηκε στην αγορά που είναι ζούγκλα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ….”.

Τι μαθαίνει κανείς!!!
Ώστε αγόρασα 400 στολές;
Ώστε χρεώθηκε 21,7 ευρώ η κάθε στολή;
Ώστε πλήρωσε (ο Ελληνικός λαός) 8.680€;
Αλλά…… μεγάθυμος ο κ. πρόεδρος και με περίσσεια κατανόηση, αφού δεν μου καταλογίζει καμία ευθύνη λόγω της περιόδου (ας όψεται η ρημάδα η ανάγκη Μιχαλάκη μου).

Επειδή όμως ο γκεμπελισμός δεν είναι αστείο και παρατράβηξε (και ο γραφικός γίνεται επικίνδυνος), η αδιάψευστη αλήθεια -όπως επίσημα προκύπτει από το Τμήμα Προμηθειών και το Λογιστήριο που ενταλματοποιεί τις δαπάνες- είναι ότι πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες αγορές (και δωρεές) σε ολόσωμες στολές προστασίας & στολές TYVEK:

•    Την 28/2/2020 από την εταιρεία ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 25 τεμάχια * 12,4€ = 310€
•    Την 24/3/2030 από την εταιρεία ΜΑΡΔΑΝΗΣ Δ & ΣΙΑ Ε.Ε. 19 τεμάχια * 3,44€ = 81,05
•    Την 31/3/2020 από την εταιρεία ΣΑΛΤΑ ΑΝΝΑ 29 τεμάχια * 6,20€ = 179,80€
•    Την 2/4/2020 από τον Π.Σ.Α.Π. μας παραδόθηκαν 200 τεμάχια δωρεάν.

Συνολικά το «ΓΝΑ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ -ΕΕΣ» αγόρασε 73 στολές προστασίας και στολές TYVEK (και όχι 400) προς μέση τιμή 7,82€ (και όχι 21,7€) και κατέβαλε 570,85€ (και όχι 8.680€).

Μετά από τα παραπάνω, προτείνω στον «φίλο» μου τον Μιχαλάκη μια συμφωνία:
Αυτός θα σταματήσει να λέει ψέματα για μένα και εγώ θα σταματήσω να λέω την αλήθεια γι’ αυτόν».

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…