Newsroom

Newsroom

Ο διευθυντή της CIA αποκαλύπτει: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ

Για το ποιες είναι οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, μίλησε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο στο The Washington Free Beacon.

5979b7741dc524663b8b46ab

Όπως είπε, δυο είναι οι μεγαλύτερε απειλές, η τρομοκρατία και η Βόρεια Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ρίσκο σχετικά χαμηλής πιθανότητας, αλλά τεράστιου κινδύνου. Η τρομοκρατική απειλή σήμερα είναι μη πυρηνική, αλλά διαφορετική, σε μεγαλύτερα μεγέθη και σε περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο. Οπότε πρόκειται για πολύ διαφορετικές απειλές, και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι διαφορετική» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Όσον αφορά την μεγαλύτερο αντίπαλο οικονομικά των ΗΠΑ ο Μάικ Πομπέο είπε:

«Νομίζω ότι η Κίνα αποτελεί πιθανότατα την πιο μεγάλη… είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μια ανάμεσα στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω πως αν έπρεπε να βάλω μία πάνω από τις άλλες, μάλλον θα επέλεγα την Κίνα. Έχουν μια πραγματική οικονομία, την οποία έχουν φτιάξει οι ίδιοι, αντίθετα με τη Ρωσία, η οποία ζει και πεθαίνει ανάλογα με το πόσα βαρέλια πετρέλαιο μπορεί να βγάλει από το έδαφος. Και το Ιράν είναι αντίστοιχα πολύ εξαρτώμενο από έναν τομέα, και όχι στην κλίμακα της Κίνας από πλευράς πληθυσμού. Νομίζω ότι η Κίνα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει τη σημαντικότερη αντίπαλο της Αμερικής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Λαϊκή Δημοκρατία επικεντρώνεται στο να αντιμετωπίσει την προβολή ισχύος από πλευράς των ΗΠΑ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…