Newsroom

Pandora Newsroom

Ο διάσημος νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα

Το Megaron Plus, οι εκδόσεις Ωκεανίδα  και τα καταστήματα Public υποδέχονται  τον τούρκο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ , με αφορμή την κυκλοφορία  του νέου του μυθιστορήματος  με τίτλο "Κάτι παράξενο στο νου μου" Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015.

pamouk

Το Megaron Plus, οι εκδόσεις Ωκεανίδα  και τα καταστήματα Public υποδέχονται  τον τούρκο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ , με αφορμή την κυκλοφορία  του νέου του μυθιστορήματος  με τίτλο “Κάτι παράξενο στο νου μου” Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015.

Έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου μυθιστορήματος του τούρκου νομπελίστα Orhan Pamuk [Ορχάν Παμούκ], και όλοι όσοι αγάπησαν την πένα του ανυπομονούν να διαβάσουν το νέο του βιβλίο.  Ο μυθιστοριογράφος της μεταμοντέρνας λογοτεχνίας που δίνει αξία στη λεπτομέρεια, δεν χρησιμοποιεί ποτέ υπολογιστή, ζωγραφίζει πάνω στα χειρόγραφά του, λατρεύει τους περιπάτους και την Ιστανμπούλ, θα επισκεφθεί την Αθήνα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου που έχει τίτλο Κάτι παράξενο στο νου μου [Strangeness in my mind], για να δώσει μία διάλεξη  την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Εύη Κυριακοπούλου και θα αναφερθεί στο σύνολο του έργου του. Μετά το τέλος της συζήτησης, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας με τον έντονο πολιτικό λόγο θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τιςεκδόσεις Ωκεανίδα και τα καταστήματα Public.

 Έχει προβλεφθεί ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.

Ο Ορχάν Παμούκ γεννήθηκε στην Kωνσταντινούπολη το 1952. Τελείωσε το λύκειο στη Pοβέρτειο Σχολή, σπούδασε τρία χρόνια αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο και το 1976 αποφοίτησε από το ΙνστιτούτοΔημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Άρχισε να γράφει το 1974. Το πρώτο τουμυθιστόρημα , Ο Tζεβντέτ μπέη και οι γιοι του, βραβεύτηκε το 1979 στο διαγωνισμό μυθιστορήματος των εκδόσεων Mιλιέτ. Tο βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1982 και την επόμενη χρονιά πήρε το βραβείο μυθιστορήματος «Oρχάν Kεμάλ». Tο δεύτερο βιβλίο του, Tο σπίτι της σιωπής, μεταφράστηκε στα γαλλικά και το 1991 τιμήθηκε με το βραβείο «Prix de la découverte européenne». Tο ιστορικό του μυθιστόρημα Το Λευκό Κάστρο ενίσχυσε τη φήμη του μέσα κι έξω από την Τουρκία. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Το μαύρο βιβλίο, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυδιαβασμένα έργα της σύγχρονης τουρκικής λογοτεχνίας, Η καινούργια ζωή, το Με λένε Κόκκινο που απέσπασε το βραβείο «IMPAC, 2003» και το Ιστανμπούλ. Πόλη και αναμνήσεις. Δικά του έργα είναι ακόμη το Χιόνι και Το Μουσείο της Αθωότητας. Το 2006 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Το 2015 κέρδισε επίσης το τουρκικό βραβείο λογοτεχνίας «Erdal Öz». Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες. Ζει στην Κωνσταντινούπολη. Όλα τα μυθιστορήματά του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Μέγαρο μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνία: Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις ώρα 7 μ.μ. 

Είσοδος ελεύθερη: με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 5:30 μ.μ.

Πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr

 

Νέες διακοπές ρεύματος στην Αθήνα – Κυψέλη, Εξάρχεια, Ζωγράφου και Γκύζη χωρίς ηλεκτρικό

EK DEH 0

Νέες διακοπές ρεύματος στην Αθήνα – Κυψέλη, Εξάρχεια, Ζωγράφου και Γκύζη χωρίς ηλεκτρικό

Νέα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο κέντρο της Αθήνας με τον ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθεί ήδη για την…

Ουκρανικά πλήγματα σε αποθήκες ενέργειας στην Ρωσία- Βίντεο με τις εικόνες καταστροφής

fotiarwsia

Ουκρανικά πλήγματα σε αποθήκες ενέργειας στην Ρωσία- Βίντεο με τις εικόνες καταστροφής

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Ουκρανία πραγματοποίησε επιθέσεις με drones σε αποθήκες στο Ταμπόφ και…

Οι Προτάσεις μας

Το Πόρτο μόλις έγινε η πρώτη πόλη της Πορτογαλίας με δωρεάν όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες

Πόρτο

Το Πόρτο μόλις έγινε η πρώτη πόλη της Πορτογαλίας με δωρεάν όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες

Δωρεάν μετρό και λεωφορεία: Το Πόρτο κάνει την αρχή και αλλάζει τον χάρτη των μετακινήσεων…

Μαμντάνι για σύλληψη Νετανιάχου: «Θέλω αλλά δεν μπορώ – Μπορούν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ»

AP26048709706161

Μαμντάνι για σύλληψη Νετανιάχου: «Θέλω αλλά δεν μπορώ – Μπορούν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ»

«Η κυβέρνησή μου εξέτασε όλες τις διαθέσιμες οδούς και είναι σαφές ότι δεν διαθέτουμε την…

«Θέλουμε να ζούμε όπως οι ρίζες μέσα στη γη»: Μαθήματα συμβίωσης με την τεχνολογία από μια φυλή ιθαγενών

AP24266863657917

«Θέλουμε να ζούμε όπως οι ρίζες μέσα στη γη»: Μαθήματα συμβίωσης με την τεχνολογία από μια φυλή ιθαγενών

Αφιέρωμα της EL PAIS για τις απρόσμενες συνέπειες της άφιξης του διαδικτύου στη Γη των…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.