Newsroom

Newsroom

Ο Δένδιας βλέπει… ανάπτυξη

Σε παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως ζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε συνέντευξη…


Σε παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως ζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή HARDTALK του BBC, έκανε λόγο για ανάπτυξη, αναμασώντας τα λόγιας των κατά καιρούς πρωθυπουργών της χώρας μας, ενώ δήλωσε πως «βλέπουμε φως στο τέλος της σήραγγας».

Στη σχετική εκτίμηση του υπουργού, ο δημοσιογράφος Gavin Esler, προέβαλε τα επιχειρήματα της ανεργίας η οποία αγγίζει το 27%, της ανεργίας στους νέους η οποία βρίσκεται στο 64% και του χρέους, το οποίο ξεπερνά το 175% του ΑΕΠ. «Έχουμε καλά νέα από τον αγωγό TAP, έχουμε τουρισμό ρεκόρ. Ελπίζουμε ότι το 2014 θα υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας», απάντησε ο Νίκος Δένδιας, αγνοώντας προφανώς, ότι, όπως το koutipandoras.gr έχει αποκαλύψει «ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών θα κατευθυνθεί προς τα νησιά με διεθνή αεροδρόμια γενονός που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα νησιά δεν θα πάρουν γεύση από το succes story του κ. Σαμαρά. Για παράδειγμα στις Κυκλάδες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις τα ποσοστά όχι μόνο δεν είναι καλύτερα από πέρυσι αλλά πολύ χειρότερα».

Γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι έλληνες πολίτες δεν έχουν αντιδράσει στα μέτρα λιτότητας, ο υπουργός απάντησε «η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης. Αποφασίσαμε ότι η χώρα θα πρέπει να επιβιώσει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Έτσι, ο καθένας δίνει το καλύτερο εαυτό του», ενώ στο ερώτημα του βρετανού δημοσιογράφου για το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει.

Πρόσφυγες και Χρυσή Αυγή

Την ανάγκη ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αφού βρίσκεται κοντά σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα να λαμβάνει των 90% των παρανόμων μεταναστών που κινούνται προς την Ευρώπη. «Πρέπει να γίνει ανακατανομή. Δεν μπορεί η Ελλάδα να χειρίζεται τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών, μόνη της», είπε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι ο επίτροπος της Ε.Ε, Μάλστρομ έκανε πολύ θετικά σχόλια για τα κέντρα κράτηση λαθρομεταναστών, για τα οποία πάντως επανειλημμένως έχει επικριθεί η Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές Αρχές. Ο κ. Δένδιας υπεραμύνθηκε του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», λέγοντας πως ήταν αναγκαίο να γίνει, δεδομένου ότι το κέντρο της Αθήνας είχε ουσιαστικά καταληφθεί από λαθρομετανάστες.

Ο υπουργός μίλησε για τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε νεοναζιστικό και εξαιρετικά επικίνδυνο για τη Δημοκρατία κόμμα και χρέωσε τα υψηλά ποσοστά της στο φόβο των πολιτών από τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει γκέτο, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…