Βόμβες από Δεμίρη στην Εξεταστική: «Καίει» τον Μητσοτάκη για να μην «καεί» ο ίδιος – «Αν ήθελε, θα είχε άρει το απόρρητο»

Έδειξε Μητσοτάκη για το απόρρητο - Τι λέει για την καταστροφή του φακέλου του Ανδρουλάκη

Μπορεί στη δεύτερη μέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική ο Θεμιστοκλής Δεμίρης να προφασίζεται ότι ο ίδιος δεν θα άρει το απόρρητο για να παραμείνει η Υπηρεσία αποτελεσματική, όμως, φρόντισε να «δείξει» με το δάχτυλο τον πολιτικό του προϊστάμενο, ξεκαθαρίζοντας πως αν το επιθυμούσε ο πρωθυπουργός, θα είχε άρει το απόρρητο.

Μπορεί στη δεύτερη μέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική ο Θεμιστοκλής Δεμίρης να προφασίζεται ότι ο ίδιος δεν θα άρει το απόρρητο για να παραμείνει η Υπηρεσία αποτελεσματική, όμως, φρόντισε να «δείξει» με το δάχτυλο τον πολιτικό του προϊστάμενο, ξεκαθαρίζοντας πως αν το επιθυμούσε ο πρωθυπουργός, θα είχε άρει το απόρρητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διοικητής της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι δεν απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό για να άρει το απόρρητο. «Θεωρώ πως αν το ήθελε, θα το έκανε ο ίδιος» φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως «εγώ δεν το κάνω, δεν τον ρωτάω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας». Επ΄ αυτού, φέρεται να υποστήριξε πως δεν κρίνει χρήσιμη την άρση απορρήτου.

«Το έγχαρτο αρχείο Ανδρουλάκη, υπάρχει»

Σε σχέση με τις πληροφορίες περί καταστροφής του φακέλου παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να επισήμανε πως το «έγχαρτο αρχείο» δεν έχει καταστραφεί, κάτι που δεν ισχύει για το ηλεκτρονικό. «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο καταστροφής γιατί διέκοψα τη διαδικασία (σ.σ. καταστροφής)» φέρεται να απάντησε.

«Δεν εξαντλήθηκε το δεύτερο δίμηνο παρακολούθησης»

Το νέο στοιχείο που φέρεται να έφερε στο φως ο Θ. Δεμίρης ήταν πως «δεν εξαντλήθηκε το δεύτερο δίμηνο» της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, καθώς «υπήρχε αίτημα από την Υπηρεσία να διακοπεί». Μάλιστα, φέρεται να είπε πως υποβλήθηκε σχετικό αίτημα προς την εισαγγελέα, το οποίο είχε την αντίστοιχη αιτιολογία, όπως κάθε αντίστοιχο αίτημα.

Επιπλέον, επανέλαβε πως οι εν λόγω διατάξεις έχουν διαβιβαστεί στην ΑΔΑΕ και έκρινε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δικαιούται να ζητά απαντήσεις, αλλά όχι δημόσια. Κατά τις πληροφορίες, εντύπωση προκάλεσε ότι ο μάρτυρας απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο λόγος παρακολούθησης Ανδρουλάκη αφορούσε την εθνική ασφάλεια, καθώς τόσο πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη όσο και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης έχουν επικαλεστεί «λόγους εθνικής ασφάλειας» για την… νόμιμη επισύνδεση στον κ. Ανδρουλάκη.

Απόρρητο και για τον Κουκάκη

Ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας -σύμφωνα με τις πληροφορίες- κρύφτηκε πίσω από την επίκληση απορρήτου για να μην αποσαφηνίσει την αιτιολογία της παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη.

Φέρεται να συμπλήρωσε δε πως δεν ξέρει κάτι για την παρακολούθηση Κουκάκη – Ανδρουλάκη από το Predator, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως η Υπηρεσία προσπαθεί να μάθει τι γίνεται με το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό «γιατί ζει σε πραγματικό κόσμο».

«Μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω αν κάναμε κάτι για το Predator» φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως η Υπηρεσία δεν έχει ακόμα προμηθευτεί το σύγχρονο «μηχάνημα» κυβερνοάμυνας, το κόστος του οποίου φέρεται να υπολόγισε στα 38 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Documentonews.gr

«Γίνετε η φωνή μας»: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

«Γίνετε η φωνή μας»: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

«Γυναίκες, ζωή, ελευθερία», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές στις δυναμικές πορείες…

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Ανένδοτοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων προμηνύουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στον «εξευγενισμό» της γειτονιάς.

Φλώρινα: Καταδικασμένος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη

Φλώρινα: Καταδικασμένος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη

Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών στην Κρήτη. Έφτασε στη Φλώρινα και…