Ο Χειμάρας αποχώρησε άρον άρον από την εταιρεία που έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο μετά το τηλεφώνημα του Documento

Ο βουλευτής Χειμάρας μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα και μία μέρα πριν κυκλοφορήσει το Documento

themisXeimaras34 1536x1046 1

Άρον άρον αποχώρησε από την εταιρεία που έπαιρνε δουλειές μερικών χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θεμιστοκλής Χειμάρας, μετά από τηλεφώνημα του Documento την περασμένη βδομάδα που τον ενημέρωνε για την επερχόμενη αποκάλυψη της εφημερίδας για την παρανομία που διέπραττε. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, και αποδεικνύουν ότι ο βουλευτής Χειμάρας μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα και μία μέρα πριν κυκλοφορήσει το Documento. Κάτι που όχι μόνο αποτελεί παραδοχή της παρανομίας που είχε διαπράξει ο βουλευτής της ΝΔ, καθώς η δραστηριότητά του, αντιβαίνει καταφανώς το άρθρο 57 του Συντάγματος για το ασυμβίβαστο, αλλά παράλληλα εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο θα κινηθούν οι διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

 

Πιο αναλυτικά ο συντάκτης του Documento, Μηνάς Κωνσταντίνου επικοινώνησε με το βουλευτή της ΝΔ, Θεμ. Χειμάρα την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου του 2022. Τη μέρα δηλαδή που το φύλο της εφημερίδας επρόκειτο να σταλεί στο τυπογραφείο για την έκδοση του Σαββάτου. Ο δημοσιογράφος έθεσε ερωτήματα στο βουλευτή της ΝΔ σχετικά με την εταιρεία Θέμης Χειμάρας και Σία ΕΕ και διακριτικό τίτλο NeXtshop, στη Λαμία η οποία σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento, φέρεται να είχε πάρει δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο. Μάλιστα ο βουλευτής απέστειλε στο Documento απαντητική επιστολή η οποία και δημοσιεύτηκε στο φύλο της Πρωτοχρονιάς.

Λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου του 2022,, ο βουλευτής Χειμάρας έσπευσε πανικόβλητος να μεταβιβάσει το ποσοστό που κατείχε στην NeXtshop. Ειδικότερα, ο βουλευτής Χειμάρας και ο Δημήτριος Τσάμης υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό με τους Δημήτριο Ράικο και Κωνσταντίνα Ρηγάκη. Σύμφωνα με αυτό οι Θεµιστοκλής Χειµάρας και ∆ηµήτριος Τσάµης «προχωρούν σε µείωση του κεφαλαίου» που είχαν στην επιχείρηση κατά 105.000 ευρώ από τα 165.000 που ήταν συνολικά. Από αυτά το 99% δηλαδή 103.590 ευρώ αντιστοιχούν στο ποσό που εισέπραξε από ταμείο της εταιρείας ο Χειμάρας και το 1%, δηλαδή 1.050 ευρώ. στο ποσοστό που εισέπραξε ο κ. Τσάμης. Επομένως το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 65.000.

Πηγή: Documentonews

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…