Ο Χάρης Δούκας απαντά για την επίθεση στη κόρη των Ζαμπέτογλου – Γαλακτερού: «Ντροπή τους»

Απάντηση στους επικριτές έδωσε ο Χάρης Δούκας για τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος και η κόρη του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

δουκας

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» με αφορμή τη ντροπιαστική επίθεση στο κοριτσάκι του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου, αλλά και στον ίδιο μετά τη γιορτή στο Σύνταγμα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναϊων : «Ντροπή σε όσους επιτέθηκαν στην κόρη του Νάσου και της Νάνσυς. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας. Ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσουν θόρυβο, οι φωνές της αισιοδοξίας και της εγκράτειας επικράτησαν. Η Δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της».

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε και στις σκαιότατες επιθέσεις που δέχθηκε για την επιλογή της Μαρίνας Σάττι στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή λέγοντας και πάλι «ντροπή τους για τις επιθέσεις» και λέγοντας ότι η τραγουδίστρια είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision, ενώ όσο αφορά τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις παλαιστινιακές σημαίες, ο Χάρης Δούκας επεσήμανε ότι όπως έγινε και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έτσι και στην Αθήνα υπήρχε διαδήλωση από Παλαιστίνιους και στη συνέχεια μπήκαν στη γιορτή. «Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης, τι να έκανα, να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Είναι φωνές που έκαναν θόρυβο είναι όμως λίγες. Η Αθήνα της αλληλεγγύης έδωσε τη δική της απάντηση», ανέφερε.

«Υπάρχει μια εκδικητική προσέγγιση από την κυβέρνηση»

Όσο αφορά τη «σκανδαλώδη τροπολογία» με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρεία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και περνάει από τον Δήμο εξ’ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση, ο κ. Δούκας έκανε λόγο για εκδικητική συμπεριφορά από μεριάς της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα όπως είπε: «μου κάνει εντύπωση και υπάρχει μια προσέγγιση από την κυβέρνηση ότι υπάρχει κάπου πρόβλημα, νομίζω δεν πρέπει να λειτουργούμε εκδικητικά. Πιστεύω ότι πολλές αλλαγές έγιναν όταν άλλαξε ο δήμαρχος, όπως και με την «Ανάπλαση ΑΕ» που είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και οργανισμός και ο κ. Μπακογιάννης είναι πρόεδρος. Είναι μια προσέγγιση της κυβέρνησης στην λάθος κατεύθυνση ότι δηλαδή “μαζεύω τους οργανισμούς συγκεντρωτικά και να ελέγχει το κράτος όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στους Δήμους. Αυτό είναι μία οπισθοδρόμηση. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει δύναμη. Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω, θέλω να «συγκρουστώ» με όρους συνομιλητή ή επαίτη. Υπάρχουν Δήμοι που έχον το ίδιο πρόβλημα και ασφυκτιούν. Υπάρχει ένας φόβος “μην πούμε κάτι άσχημο, μην είμαστε πολύ διεκδικητικοί γιατί θα σταματήσουν τα χρήματα γιατί θα παγώσουν τα έργα”. Οι δήμαρχοι να μην φοβούνται, να σηκώνουν ανάστημα».

 

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…