Ο χαμαιλέοντας είναι φασίστας

Αποδεδειγμένα ο χαμαιλέοντας είναι φασίστας, αλλά «ψωνίζει» τις φορεσιές του από το Prêt-à-Porter του νεοφιλελευθερισμού ενώ είναι ένα βήμα μπροστά από την μόδα της Haute Couture του παλαιοσυντηρητισμού.

4688823 1536x792 1

Τα ιδεολογικά τσίτια του εθνικού μίσους και της φυλετικής καθαρότητας -με τα οποία έντυσαν στο παρελθόν τ’ ανθρώπινα κουρέλια- ξαναράβονται, για να φορεθούνε πάλι με τα ίδια χρώματα του εθνικισμού και την ίδια αυστηρή γραμμή του «πατριωτισμού».

Η Μελόνι δεν είναι το νόθο παιδί που βρέθηκε παρατημένο στην πόρτα της Ευρώπης του διαφωτισμού, ούτε είναι το παιδί που μεγαλώνοντας με φροντίδα και αρχές τελικά στράφηκε κατά των θετών γονιών της, παρασυρμένη από κάποιες «κακές συναναστροφές». Η Μελόνι είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του συστήματος.

Είναι το παιδί που μεγάλωσε στο κάστρο του Μπερλουσκονισμού, είναι η μικρότερη αδελφή του Σαλβίνι, η εξαδέλφη της Λεπέν, του Όρμπαν, του Γιάνσα και του Μοραβιέτσκι, είναι το παιδί που διδάχτηκε ότι ο παππούς Μουσολίνι υπήρξε ένας μεγάλος Ιταλός «πατριώτης». Είναι το δικό τους παιδί που είδε τα οικονομικά κλέη του Ιταλικού παρελθόντος να κλονίζονται, είδε τις ανισότητες ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο να μεγεθύνονται, είδε τον ξεπεσμό της χώρας της.
Και όσο έβλεπε τόσο της δίδασκαν ότι για όλα φταίει η Ευρωπαϊκή ενοποίηση, η παγκοσμιοποίηση, οι ξένοι, οι αλλοεθνείς, οι αλλόθρησκοι.

Έτσι η Μελόνι έγινε «αντισυστημική», ενώ το σύστημα της άνοιγε διάπλατο τον δρόμο, με επιχειρήματα κατά των «εισβολέων» και υπέρ του εθνικισμού, για όλα τα δεινά (που το ίδιο το σύστημα γέννησε). Και τότε η «αντισυστημική» Μελόνι (απόγονος του Μουσολινισμού) μετατράπηκε σε χαμαιλέοντα, καταθέτοντας -στην όχθη της λίμνης Κόμο- τα
διαπιστευτήρια της στο σύστημα που κατάγγελνε. Η εμπροσθοφυλακή και οι εφεδρείες του συστήματος ήταν πάντα οι βολικοί και χειραγωγημένοι «αντισυστημικοί». Στα δεξιά της δεξιάς.

Στα καθ’ ημάς ο μεγάλος χορηγός και συνάμα τροφοδότης λογαριασμός του καταρρέοντος κράτους της δεξιάς υπήρξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Με όχημα το ΛΑΟΣ και με προβιά λύκου, όχι μόνο κράτησε μαντρωμένο το κοπάδι αλλά το ενίσχυσε κιόλας και με μπροστοτράγους. Είναι ο εμπνευστής και στυλοβάτης της κυβέρνησης του τεχνοκράτη Παπαδήμου. Είναι ο βασικός εταίρος της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι ο καταλύτης της ακροδεξιάς στροφής της Ν.Δ., ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της αρχηγίας και ακόλουθα της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στηρίζοντας το κόμμα και την κυβέρνηση του με τους Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη.

Είναι το δικό του κόμμα εκείνο που έσυρε την παράταξη της δεξιάς στην εμφυλιοπολεμική στάση για το Μακεδονικό ζήτημα. Είναι ο σχεδιαστής του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Και είναι αυτός που -ακόμα και σήμερα- με το τέταρτο παιδί του, τον Βελόπουλο, αποτελεί το έσχατο σωσίβιο σωτηρίας του βυθιζόμενου πρωθυπουργού. Ανάλογη, για την εγχώρια δεξιά, ήταν και η στάση της απέναντι στην Χ.Α., αρκεί να θυμηθούμε τον νυν βουλευτή της Ν.Δ., Μπάμπη Παπαδημητρίου, που -ως δημοσιογράφος- το 2013 είχε αναρωτηθεί: “Γιατί όχι μια σοβαρή Χ.Α. στην κυβέρνηση;” ή τον Ανδρέα Λοβέρδο που την ίδια περίοδο χαρακτήρισε την Χ.Α. “ελληνική Χεζμπολάχ” και “πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση”.

Η Ντόρα ανησυχεί γιατί οι εταίροι της Μελόνι δεν είναι ξεκάθαροι απέναντι στον Πούτιν. Κατά τα λοιπά «όλα καλά, όλα ανθηρά». Καταλάβατε; “Ο πατριωτισμός των φασιστών έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορούν να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις”. Μάνος Χατζιδάκις

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…