Ο Βρούτσης αυτή τη φορά το νέο «θύμα» του Μητσοτάκη

Στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ένας υπουργός που να μην τον έχει «αδειάσει» ο πρωθυπουργός

NewsRoom 10/12/2020 | 14:48

Ακάθεκτος, συνεχίζει να αδειάζει και να απαξιώνει κάθε μέρα και διαφορετικό υπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Υπηρετώντας με αξιομνημόνευτη συνέπεια την προσωπική του στρατηγική που συνοψίζεται στο «εσείς δημιουργείτε προβλήματα, εγώ τα λύνω», ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά στόχευσε και «θυσίασε» τον Γιάννη Βρούτση.

Γιατί μπορεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, να πέρασε προχθές στα ψιλά της επικαιρότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο έβγαλε είδηση. Και η είδηση είναι ότι ο Μητσοτάκης «πήρε ξανά το όπλο του»... 

Πιο συγκεκριμένα, έγινε πολλή συζήτηση για το θέμα των εκκρεμουσών συντάξεων, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να δέχεται πυρά και σκληρή κριτική από πολλούς βουλευτές της ΝΔ. Το «ξύλο» ήταν τόσο –ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες- που ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε προσωπική παρέμβαση και ότι θα αναλάβει ο ίδιος το θέμα –αδειάζοντας πανηγυρικά τον υπουργό Εργασίας.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε, όπως δημοσιεύει το matrix24.gr, ότι «επωμιζόμαστε πολιτικό κόστος» και φυσικά, όλα αυτά προφανώς και συνιστούν «άδειασμα» του αρμόδιου υπουργού. Το «άδειασμα» αναμένεται να ολοκληρωθεί όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού, αφού όλα δείχνουν ότι είτε ο Βρούτσης μείνει είτε φύγει από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, ο ΕΦΚΑ θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.