Newsroom

Newsroom

Ο Βούτσης ζητάει από συνταξιούχους βουλευτές να μην διεκδικήσουν τα αναδρομικά

Ηθικό και πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε την διεκδίκηση των αναδρομικών από συνταξιούχους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής

vtss 1

Έκκληση να μην απαιτήσουν τα αναδρομικά, παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προς τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι είχαν προσφύγει.

«Το ζήτημα είναι ηθικό και πολιτικό. Και για μία ακόμη φορά ζητάμε από τους παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις τους ή να παραιτηθούν των αποφάσεων», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση κανείς, ούτε καν η Βουλή, ούτε η κυβέρνηση, μπορεί να ακυρώσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

«Ακριβώς επειδή δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι βουλευτές για να διεκδικούν, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μέρος ή το όλον των απωλειών που είχαν κατά την περίοδο της κρίσης, υπάρχει ηθικό και πολιτικό πρόβλημα και η έκκληση που επαναλαμβάνουμε είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις», είπε ακόμη.

«Δεν μπορεί κανείς να ακυρώσει τελεσίδικες αποφάσεις», συμπλήρωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Βουλής. Υπογράμμισε, όμως, ότι για τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες καλώς ή κακώς ελήφθησαν, «δεν έχει καμία ευθύνη το παρών πολιτικό σύστημα».

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…