Ο Μπόρατ του Ναυπλίου

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν όσα ζούμε είναι αληθινά ή κάποιος εφιάλτης θερινής νυκτός.

μπορατ

Ξυπνάω κάθε μέρα, ελπίζω ότι ανοίγοντας τα μάτια θα αντικρύσω μία κανονική κοινωνία κανονικής χώρας, περνάω μία σύντομη πρωινή βόλτα από τα δίκτυα για να μάθω τα νυχτερινά νέα και απογοητεύομαι φτου κι από την αρχή, σαν να ζω τη μέρα της μεθυσμένης μαρμότας ξανά και ξανά.

Αυτό με τον κοπροβόλο δήμαρχο Ναυπλίου σε ποιο ακριβώς ράφι να το ακουμπήσω για να μη λερωθώ; Ο άνθρωπος που ψηφίστηκε και ξαναψηφίστηκε και ξαναψηφίστηκε και ίσως ξαναψηφιστεί από τους πάνσοφους κατοίκους της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας άφησε τουλάχιστον 22 φορές κόπρανα και άλλα απορρίμματα στην πόρτα του πολιτικού αντιπάλου του, για να τον πικάρει και να του κάνει τη ζωή καμπινέ.

Κυκλοφορεί μάλιστα ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να ενεργείται μπροστά στην εξώπορτα πολυκατοικίας μέσα σε κάτι που μοιάζει με σακούλα, αλλά ας δεχθούμε ότι πρόκειται για προϊόν πλαστογραφίας ή ότι τα θολά πλάνα εικονίζουν κάποιον άλλον και όχι αυτόν τον Δημήτρη Κωστούρο. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να είναι ζεστό ζεστό και αχνιστό το δωράκι που θα παραλάβει ο παραλήπτης, αλλά όχι, αυτό πάει πολύ, αρκούν κακάκια ζώων και σκουπίδια για να διδαχθεί ένα μυρωδάτο μάθημα ο σφετεριστής του δημαρχιακού θώκου, ονόματι Ορφανός, πρόεδρος του τοπικού δικηγορικού συλλόγου. Κανένας άπλυτος μορφωμένος θα είναι και δαύτος.

Τις δύσοσμες φήμες που κυκλοφορούσαν στην πόλη εδώ και μέρες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Κωστούρος, με ανάρτηση στην οποία …διαμαρτύρεται για τις «συκοφαντίες» ενάντια στην τιμή και την υπόληψή του. Παρασύρθηκε, λέει, από τις ύβρεις που διακινούνται εις βάρος του και ανταπέδωσε ο καημένος, πάνω στα νεύρα του. Άνθρωπος είναι, δεν άντεξε τόση αδικία:

«Δυστυχώς όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού», έγραψε …μετανοιωμένος. «Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά

 

«Να παραιτηθεί άμεσα»

Ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, αποκάλυψε ότι εκκρεμεί αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του Κωστούρου και δήλωσε τα εξής: «Ντροπή ο δήμαρχος της πρώτης πρωτεύουσας του νεότερου Ελληνικού κράτους να καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες κατά αντιπάλου του, υποψηφίου δημάρχου. Απειλητικά σημειώματα, σκουπίδια και κόπρανα ζώων πετούσε στην πόρτα του αντιπάλου του. Ποιος; Ένας εν ενεργεία δήμαρχος. Ο δήμαρχός μας. Πόση κατηφόρα ακόμα και εξευτελισμός. Η αλαζονεία, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και εκβιασμοί κατά δημοτών και υποψηφίων φέρνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Τον εξευτελισμό και την απώλεια της υστεροφημίας. Να παραιτηθεί τώρα. Προσβάλει έναν ολόκληρο ιστορικό δήμο. Δεν μας αξίζει ένας τέτοιος δήμαρχος».

Γιατί, μήπως μας αξίζει τέτοια κυβέρνηση; Ο Κωστούρος εκλέγεται υπό την αιγίδα της ΝΔ και φυσικά έχει φωτογραφηθεί δίπλα τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο ανταλλάσσει θερμή χαιρετούρα στο ενσταντανέ, όσο και στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. «Ελπίζουμε να είχε πλύνει τα χέρια του προηγουμένως», γράφουν οι αδίστακτοι του Twitter.

Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ανεπίσημα ότι ο Κωστούρος ούτε είναι ούτε υπήρξε ποτέ μέλος της. «Τα γεγονότα στο Ναύπλιο, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν από την έρευνα, δεν αρμόζουν σε πολιτισμένη προεκλογική περίοδο», ξεσπάθωσε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, εκκινώντας την πειθαρχική διαδικασία μέσω του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Μπόρατ του Ναυπλίου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα και πιθανότατα θα εξοστρακιστεί από τους κύκλους του άμωμου και άσπιλου κυβερνητικού κόμματος εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου, αν και κλείνει 13 χρόνια σερί στη δημαρχία. Εγώ πάντως θα ήθελα να δω κανονικά το όνομά του στα ψηφοδέλτια, ώστε να μετρήσω μία μία τις ψήφους που θα λάβει από τους ακοίμητους Ναυπλιείς.

Από τη στιγμή που κλάνει καμαρωτός στα έδρανα της Βουλής ο πολιτικός υπεύθυνος για το ειδεχθές έγκλημα των Τεμπών , με τη συντριπτική ψήφο των συντοπιτών του, τα κόπρανα του Κωστούρου αποτελούν πταίσμα, μια απλή μύγα ασήμαντου μεγέθους μέσα στον βασιλικό πολτό των «αρίστων». Eσάς, τους απαίσιους ζαίους που επιμένετε να διαμαρτύρεστε και θέλετε το κακό της παρτίδος μας, το σαράντα τακατό σας έχει χεσμένους.

 

Γκαζάκι και βενζίνη

Ο 57χρονος Δημήτρης Κωστούρος, καθηγητής φυσικής αγωγής και πρώην μπασκετμπολίστας, επανεξελέγη δήμαρχος το 2019 από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,22%. Υπερψηφίστηκε δηλαδή από τους μισούς πολίτες που έκαναν τον κόπο να προσέλθουν στις κάλπες αντί να πάνε για μπάνιο σαν άνθρωποι. «Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα», ήταν η ονομασία του συνδυασμού του, από τον οποίο ήδη σημειώθηκαν χθες οι πρώτες διαρροές. Ο Αναγνωσταράς, που λέγαμε πιο πάνω, βγήκε δεύτερος με 36%, ενώ ο Ορφανός δεν ήταν τότε υποψήφιος. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η ΝΔ έλαβε ποσοστό 42,79% στα τμήματα της πόλης, έναντι 17,61% του ΣυΡιζΑ και 10,96% του ΠαΣοΚ. Η Ελλάδα ολόκληρη σε μικρογραφία.

Ο Δημήτρης Ορφανός μάλιστα καταγγέλλει στον τοπικό Τύπο ότι στην αυλή του σπιτιού του εκτοξεύτηκαν το τελευταίο δίμηνο και απειλητικά σημειώματα, καθώς και κάποιο γκαζάκι με ένα μπουκαλάκι βενζίνη. «Τρομοκρατήθηκα και την επόμενη μέρα, στις 18 Ιουλίου, τοποθέτησα την κάμερα», λέει. «Διαπίστωσα λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος κύριος, ήταν αυτός που ερχόταν γιατί γνώρισα το αυτοκίνητό του. Όμως επειδή δεν υπήρχε ταύτιση προσώπου, γιατί το αυτοκίνητο ανήκει στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου και το οδηγεί αποκλειστικά ο ίδιος ο δήμαρχος, έτσι αναγκάστηκα να τοποθετήσω και δεύτερη κάμερα που καταγράφει το πρόσωπο του και το αυτοκίνητο».

Σας αφήνω για να κατεβάσω τα σκουπίδια με τις ακαθαρσίες των γατιών. Από το μπαλκόνι βλέπω έναν άνδρα που κινείται ύποπτα μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένω. Ωχ, κατέβασε και τα βρακιά, ο άθλιος. Κύριε δήμαρχε, εσείς;

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…