ΔΣ

Δημήτρης Σούλτας

Ο Big Brother δεν είναι ο δικαστής, είναι ο ηθικός αυτουργός του «βιασμού»

Όταν επιλέγεις να κάνεις συγκάτοικους επί μήνες ομοφοβικούς με γκέι, υπερπατριώτες με μετανάστες έχεις ως στόχο να το κάνεις ρινγκ.

gerax sotelo Gxz0D6T0eRU unsplash

Τον έδιωξε, λέει, τον κακό τον παίκτη ο Big Brother, γιατί ο Big Brother δεν ανέχεται, λέει, τέτοιες συμπεριφορές.

Σιγά μη σηκωθούμε να χειροκροτήσουμε κιόλας για την “ευαισθησία”. Πρώτ’ απ’ όλα ο Big Brother είναι ρόλος, δεν είναι καλός θεούλης που κρίνει και εκδιώκει τους αμαρτωλούς από τον παράδεισο. Ο ηθικός αυτουργός σε κανένα έγκλημα δεν αποδίδει δίκαιο και δε δικάζει αυτός τον φυσικό αυτουργό.

Το πρόβλημα είναι το ίδιο το παιχνίδι και όχι το περιστατικό. Το πρόβλημα ξεκινά ήδη από την επιλογή των παικτών.

Όταν επιλέγεις να κάνεις συγκάτοικους επί μήνες ομοφοβικούς με γκέι, υπερπατριώτες με μετανάστες έχεις ως στόχο να το κάνεις ρινγκ. Επιδιώκεις ακρότητες, ξεκατινιάσματα, συγκρούσεις.

Στην πολύχρονη ιστορία του παιχνιδιού ανά τον κόσμο έχουν συμβεί διάφορα αποτρόπαια, όπως στην Ισπανία, όπου μία κοπέλα βιάστηκε ενώ ήταν αναίσθητη από το ποτό, εντός του reality. Και όχι μόνο αυτό. Την ανάγκασαν να δει και το βίντεο του βιασμού της. Και τι έκανε η παραγωγή; Έδιωξε τον παίκτη από το σπίτι και δήλωσε ότι θα παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στην κοπέλα.

Τα reality έχουν ως στόχο τις ακρότητες. Από ανώδυνα ξεκατινιάσματα μέχρι τις αθλιότητες του μαλακοκρητίκαρου. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι στην παραγωγή τρίβουν τα χέρια τους, θεωρώντας ότι το σημερινό επεισόδια θα κάνει μεγάλα νούμερα, καθώς θα το δουν περισσότεροι από “περιέργεια” για τις αντιδράσεις των υπολοίπων παικτών.

Κατά την άποψη μου δεν είναι “λύση” και το “μην το βλέπετε, για να μην έχει λόγο ύπαρξης”, γιατί υποβιβάζει το πρόβλημα σε μία σχέση πωλητή- αγοραστή.

Όπως ακριβώς ένας κρεοπώλης δεν είχε “δικαίωμα” να πουλά σάπια κρέατα επειδή μπορεί να έχει πείσει πελάτες του να τα αγοράζουν, έτσι και ένα κανάλι δεν μπορεί να πουλά σκουπίδια επειδή έχει βρει πελάτες να τα καταναλώνουν. Θυμίζω ότι οι συχνότητες είναι δημόσιες και ένας από τους όρους με τον οποίο παραχωρούνται είναι η ποιότητα του προγράμματος, άλλο αν αυτό μετά την απόδοση των συχνοτήτων γίνεται κενό γράμμα.

O Big Borther λοιπόν δεν δίνει καμία λύση, σε κανένα πρόβλημα, δεν είναι ο δικαστής, δεν είναι το ηθικό μέτρο. Ο ίδιος ο Big Brother είναι το πρόβλημα.

* Ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Dimitris Soultas – Soulta Ferta στο facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.