Αντιδράσεις για ακόμα μια φορά προκαλούνε οι πράξεις του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο, καθώς ο δήμαρχος της περιοχής αποφάσισε να βάλει ένα αληθινο άλογο (πόνι) σε φάτνη για τα φετινά Χριστούγεννα.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Μπέου να γίνει κάτι τέτοιο, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου (Φι.Ο.Β.) αντέδρασε έντονα, καθώς αναφέρει πως το ζώο τοποθετήθηκε σε φάτνη ως αξιοθέατο για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, ενώ συμπληρώνει ‘ότι το ζώο είναι απομακρυσμένο από το φυσικό του περιβάλλον, εγκλωβισμένο σε μία ξύλινη κατασκευή, με έντονο περιορισμό της φυσιολογικής του κίνησης και εκτεθειμένο σε αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δημόσιο θέαμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φι.ΟΒ
Φιλοζωική Ομάδα Βόλου»
Η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου
Ο δήμαρχος Βόλου απ’ την πλευρά του αποφάσισε να επιτεθεί στους φιλόζωους, αποκαλώντας νούμερα όσους διαμαρτύρονται ενώ είπε πως τα άλογα δεν είναι ζώα συντροφιάς.
Συγκεκριμένα είπε: «Ένα πράγμα μένει σταθερό κάθε Χριστούγεννα η φάτνη με τα προβατάκια και το άλογο. Φέτος δεν βάλαμε τα προβατάκια λόγω της πανδημίας. Βάλαμε ψεύτικα πρόβατα και φιγούρες.
Αναφέρονται σε νόμους για ζώα συντροφιάς, γάτες, σκυλάκια. Τα άλογα είναι ζώα συντροφιάς; Μπαίνουν στο σπίτι του και τα παίρνει στο κρεβάτι του; Σε αυτήν την πόλη αυτοί οι τύποι ζουν στον δικό τους κόσμο, της υποκρισίας και της ψευτιάς.
Προσωπική μου επιθυμία είναι να παραμείνει εκεί η φάτνη, όπου εκατοντάδες παιδάκια βλέπουν το αλογάκι και χαίρονται. Ο δήμος Βόλου έχει φροντίσει να υπάρχει άνθρωπος που καθαρίζει τον χώρο, ταΐζει και ποτίζει το ζωντανό και υπάρχει και κτηνίατρος 24ώρες το 24ωρο. Αυτοί είναι ικανοί να του πετάξουν κάτι και να πάθει ζημιά το ζωντανό. Τέτοια κακία έχουν και μίσος.
Παντού το κοινοποιήσατε, μόνο στον Τραμπ δεν το κοινοποιήσατε ρε νούμερα», ανέφερε σχετικά με την επιστολή της φιλοζωικής του Βόλου.
Το έγγραφο γράφει να ενημερωθούν αν τηρούνται όλοι οι νόμοι και οι προϋποθέσεις. Θα το δούμε. Η δημοτική αρχή συμμορφώνεται με τον νόμο αλλά όχι με παραλογίες. Κάποιοι έχουν συγκεκριμένες τάσεις να δημιουργούν πρόβλημα στη δημοτική αρχή».
Διαβάστε επίσης:
Droulias Brother: Ακυρώθηκε συναυλία τους στον Άγιο Δημήτριο λόγω αφιέρωσης στον Κασιδιάρη
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τα Χριστούγεννα – Που θα χτυπήσει
«Θέλω να ζητήσω μια χάρη, δες το βίντεο με όσα λέει ο Φραπές» – Η ανάρτηση που κάνει θραύση
Η ΕΡΤ «κόβει» στον αέρα ανταποκρίτρια από τα μπλόκα των αγροτών για να βγάλει τον Άδωνι
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια