Newsroom

Newsroom

Ο βενζινοπώλης που δέχτηκε επίθεση με καλάσνικοφ είχε μιλήσει στον Τσίπρα για απειλές (video)

Δείτε τι είχε πει πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος των βενζινοπωλών στον Αλέξη Τσίπρα για τις απειλές και την παλαιότερη επίθεση με χειροβομβίδα

5594163

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής, το πρατήριο του οποίου δέχτηκε τα ξημερώματα επίθεση με καλάσνικοφ, φαίνεται ότι είχε μιλήσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια επίσημης περιοδείας του στην περιοχή.

Το σοκαριστικό είναι ότι ο κ. Κιουρτζής, σε συνάντηση που είχε τον Μάρτιο στην Καλαμαριά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είχε μιλήσει ανοιχτά για τις επιθέσεις που δέχονται όσοι από θεσμική θέση αγωνίζονται ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα, αποκαλύπτοντας ότι πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί στο πρατήριό του επίθεση με χειροβομβίδες.

Ο άγνωστος φέρεται να “γάζωσε” με καλάσνικοφ το βενζινάδικο του κ. Κιουρτζή. Στην τζαμαρία του πρατηρίου υπάρχουν τουλάχιστον 6 τρύπες από σφαίρες. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου είδε την επίθεση από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την κατέγραψε. 

Το βίντεο από τη συνάντηση είναι ενδεικτικό.

Επικαλούμενοι εκτιμήσεις του κλάδου, οι υπεύθυνοι τότε είχαν κάνει λόγο για διακίνηση ετησίως 70.000 τόνων παράνομου φυσικού αερίου. «70 χιλιάδες τόνοι είναι 125 εκατομμύρια λίτρα, έχουν μπει σε 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Τι σημαίνει αυτό; Το λαθραίο δεν πωλείται με απόδειξη. Σημαίνει ότι 4,5 εκατομμύρια αποδείξεις δεν εκδόθηκαν ή ήταν πλαστές. Αυτό το αέριο διακινήθηκε με 8-10.000 βυτιοφόρα. Τι ζητήσαμε ; Νομιμότητα. Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου που ζητήσαμε την νομιμότητα δεχθήκαμε επιθέσεις και ο πρόεδρος της Αθήνας και εμείς. Η αγορά έχει φύγει από τα χέρια των ελέγχων» αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, επισημαίνοντας ότι είναι πολλά εκατομμύρια χαμένα από τους διαφυγόντες φόρους.

«Αν κέρδιζες εσύ σαν κράτος τα 400 εκατομμύρια, είναι όσος ο ΕΦΚ που πληρώνει ο καταναλωτής του πετρελαίου θέρμανσης. Δηλαδή αν το έπιανες όλο αυτό θα μπορούσες να μειώσεις στο μηδέν τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης» τόνισαν σε μια περίοδο που πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης 1,70 ευρώ. «Έχει καταντήσει είδος πολυτελείας η θέρμανση» είπαν χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλαν πως λόγω της εξαιρετικά υψηλής τιμής της βενζίνης, πολλοί πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους.

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…