Ο Βενιζέλος επέπληξε τον Παπαγγελόπουλο γιατί διαβάζει Hot Doc (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το Hot Doc και το koutipandoras.gr τα έβαλε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όπως φαίνεται θέλει να επιβάλλει στους συνομιλητές του να διαβάζουν μόνο όσα έντυπα του αρέσουν.

56fe8b1c1dc524f4668b481c

Αρχικά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, είπε ότι αναπαράγουν δημοσιεύματα συγκεκριμένου εντύπου και συγκεκριμένης ιστοσελίδας που έχει επί χρόνια προνομιακή πρόσβαση στις εισαγγελικές Αρχές και προκαταλαμβάνει, εξαγγέλλει, προτρέπει ενέργειες εισαγγελικών Αρχών.

Συνεχίζοντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι «η Αυγή, το Hot Doc, το Κουτί της Πανδώρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβριο του 2015 ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν αφαιρεί τη δικογραφία από την εισαγγελέα Εφετών κ. Τσατάνη για να πάει στην Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία ήταν ένα βήμα πριν από τη δίωξη».

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήρθε στο τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής οπότε κι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλούσε για θέματα Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα για την υπόθεση Τσατάνη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον διέκοψε και ρώτησε εκτός μικροφώνου, που γνωρίζει όσα λέει.

«Τα διάβασα στις εφημερίδες. Στο Hot Doc που λέτε, στη Δημοκρατία την εφημερίδα», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να τον ειρωνευτεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας: «α! Στο Hot Doc. Μπράβο! Έτσι!». Συνεχίζοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρώτησε: «η Εφημερίδα των Συντακτών;».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε εύλογα αν απαγορεύεται να διαβάζει και πρόσθεσε ότι πράγματι «και η Εφημερίδα των Συντακτών τα λέει». «Εντάξει, γιατί ανησύχησα» συνέχισε ειρωνευόμενος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας από τον κ. Παπαγγελόπουλο να παραδώσει τα δημοσιεύματα για τα οποία μιλάει. Παραμένοντας ψύχραιμος ο αναπληρωτής υπουργός απευθύνθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ρώτησε ποια εφημερίδα πρέπει να διαβάζει.


«Μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας»

Έτσι χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παρασκευόπουλος την επίθεση που δέχθηκε από την εισαγγελέα Τσατάνη όσο και από την αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή στην οποία κλήθηκαν μετά από αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «ερασιτεχνική προσπάθεια» σπίλωσής του, ενώ χαρακτήρισε και μνημείο υποκρισίας όσα λέγονται περί παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές δικαστών. «Αν έγινε βουτιά τώρα, όπως ισχυρίζεται, στο παρελθόν έγινε μακροβούτι. Υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση ότι έγιναν παρεμβάσεις για τις προαγωγές στα 4 Ανώτατα Δικαστήρια. Έχω κατάλογο της προηγούμενης κυβέρνησης που για ένα πρόσωπο έγιναν 11 παραλείψεις. Είναι υποκριτικά τα όσα αναφέρονται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των Βενιζέλου και Βορίδη, διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κατά τη συνάντησή του με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου, αλλά έδωσε μια φιλική γνώμη. Τόνισε παράλληλα ότι σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν σημαίνει και το ανεξέλεγκτο, και ότι αν αντιληφθεί δικαστικά πραξικοπήματα θα τα καταγγείλει.

Συνεχίζοντας, αναφορικά με τη συνάντησή του με τη Γεωργία Τσατάνη, ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος για τους λόγους για τους οποίους η εισαγγελέας επεδίωξε τη συνάντηση και εκτίμησε ότι η Τσατάνη «είχε θορυβεί από τα δημοσιεύματα για χειρισμούς υποθέσεων». «Θεώρησα ότι ήρθε να εξασφαλίσει ότι δεν θα της γίνει πειθαρχικό. Δεν ξέρω αν ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο ή αν κάποιοι το εκμεταλλεύθηκαν στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα, αν έπρεπε να δεχθεί τη Γεωργία Τσατάνη στο γραφείο του απάντησε: «γιατί, τι είμαι Άβατο;», ενώ αναρωτήθηκε: «έπρεπε να μυρίσω τα δάχτυλά μου για το τι θέλει (σ.σ. η Τσατάνη);».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από την πλευρά του, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη απάντησε: «όταν με καλεί δικαστής και εισαγγελέας και δεν ξέρω τον λόγο, δεν θα έχω εξ αρχής αρνητική προδιάθεση για να πω στη γραμματέα μου να του κλείσει το τηλέφωνο». «Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μια διάταξη ανάμεσα σε μία φιλική συζήτηση και μία δικαστική υπόθεση. Μπορεί να είναι θεμιτή η διάστιξη αφηρημένων νομικών θεμάτων για το πρακτέο μιας υπόθεσης ανάμεσα σε δύο λειτουργούς», πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος απέρριψε σενάρια για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου αφορούν διοικητικά θέματα, όπως η νομοθεσία, και σε καμία περίπτωση απονομή δικαιοσύνης, κρίσεις, ή πειθαρχικά. Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είχε πει και στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων τού υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου, όπως είπε, είναι πολύ περιορισμένες και ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα σε ό,τι αφορά τις απονομές δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία υπενθύμισε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τις καταγγελίες Καμμένου αναφορικά με σχέσεις συγγενικού του προσώπου με τη MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε «γελοιότητες» όσα ελέχθησαν από τον υπουργό Άμυνας, παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο αδελφός του πεθερού του Αλέξανδρος Μπακατσέλος είναι πράγματι στέλεχος της MIG, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει πολιτική σχέση μαζί ούτε και ο ίδιος με το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη για την επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και στην οποία έκανε λόγο για συνάντηση Βενιζέλου-Βγενόπουλου στο γραφείο του πρώτου στο Κολωνάκι. Απέδωσε μάλιστα την κίνηση του Νίκου Σηφουνάκη, σε προσπάθειά του να συνδιαλλαγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι «γλείφει» τον Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, ευρισκόμενος σε παροξυσμό μετά και τα δημοσιεύματα που θέλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται εναντίον του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη σύσσωμη» και ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή τόσο ο Νίκος Σηφουνάκης ώστε «να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει και γιατί προσφέρει υπηρεσίες γλειψίματος στον κ. Τσίπρα», όσο και ο Δημήτρης Τσιρώνης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Από την Επιτροπή δεν έλειψαν πάντως, και τα αστεία, όταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε εάν προλάβει να απαντήσει στις ερωτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Είστε πληθωρικός», του είπε για να ρωτήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τι εννοεί. «Πληθωρικός στις ερωτήσεις», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντά: «είστε ευέλικτος, είστε αιλουροειδές».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να κάνουν ερωτήσεις βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν πρόλαβαν σήμερα.

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…