Ο Βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο νέος (Έλληνας) Βασιλιάς του τένις

Ο εκπληκτικός Έλληνας τενίστας, έγραψε ιστορία σήμερα στη Rod Laver Arena και με μια απίθανη ανατροπή κόντρα στον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ, νίκησε 3-1 σετ, και προκρίθηκε στους «8» του Αυστραλιανού Όπεν!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το… θαύμα! Απέκλεισε τον γίγαντα του παγκόσμιου τένις Ρότζερ Φέντερερ κι είναι εκείνος που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Σπυράκης

Ο Έλληνας τενίστας κόντρα στο είδωλό του, όπως είχε χαρακτηρίσει τον Ελβετό μύθο των κορτ, σε ένα αγώνα που κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, έδειξε πως το μέλλον του ανήκει και δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος σε όλον τον πλανήτη. 

Ο Τσιτσιπάς που έχει κάνει τους πάντες να μιλούν για αυτόν, σε μια συγκλονιστική «μάχη» που κρίθηκε στα τέσσερα σετ τα οποία όλα οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, είχε την ψυχραιμία, τα ψυχικά αποθέματα, την καρδιά και το ταλέντο για να αφήσει εκτός συνέχειας ίσως τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν τον 31χρονο Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, νούμερο 22 στον κόσμο. Ο 31χρονος Αγούτ απέκλεισε σήμερα τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς, νο 6 της κατάταξης (6-7, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4). Φαβορί του τουρνουά θεωρείται πλέον ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ (6-0, 6-1, 7-6), ενώ συνεχίζουν και οι Νόβαν Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

«Κυρίες και κύριοι, παρακολουθήσατε την αλλαγή φρουράς»

Αυτό είπε από το μικρόφωνο του Australian Open o θρύλος Τζον Μάκενρο, λίγο πριν πάρει την καθιερωμένη συνέντευξη από τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον 20χρονο να να είναι σε πελάγη ευτυχίας και να λέει:«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω. Από τα πρώτα λεπτά είχα αυτοπεποίθηση. Τρέφω μεγάλο θαυμασμό στον Ρότζερ. Είναι ένας θρύλος. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Παρακολουθώ τένις από 6 ετών. Ήθελα να παραμείνω επιθετικός, ανεξάρτητα από το πως κυλούσε το ματς. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, είχα υπομονή και μαχητικό πνεύμα. Οι περισσότεροι από το κοινό ήταν μαζί μου. Δεν έχω ξαναδεί τόσο θορυβώδες κοινό στη ζωή μου. Το να αγωνιστώ εδώ ήταν παιδικό μου όνειρο».

Υπόκλιση από τον Φέντερερ

«Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, που έπαιζε καλύτερα σήμερα. Έμεινε εκεί, έδωσε στον εαυτό τις ευκαιρίες κάποια στιγμή, έμεινε ήρεμος. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία τενίστες. Μπράβο του που το κατάφερε.χει κάνει κααλή δουλειά εδώ και 1,5 χρόνο. Και πριν από αυτό, σίγουρα. Όμως, το να νικάς τον Τζόκοβιτς στο Τορόντο, αλλά και τους Ζβέρεφ, Άντερσον, εμένα εδώ, αυτό χρειάζεσαι για να πας στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ ωραίο για αυτόν. Σίγουρα τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για αυτόν».

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…