O Βαρουφάκης, η κόρη του και… η κόρη του Μητσοτάκη

Το αφοπλιστικό παράδειγμα του Γιάνη Βαρουφάκη για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

5001667

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αδικία που εμπεριέχεται στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 αναφέρθηκε στην κόρη του και στην κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφοντας τον ανορθολογισμό της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SBS Greek της Αυστραλίας, αφού αρχικά ξεκαθάρισε ότι το ΜέΡΑ 25 ήταν υπέρ της ουσιαστικής ψήφου των αποδήμων, στη συνέχεια εξήγησε πως ο νόμος που πέρασε ουσιαστικά δημιουργεί δύο κατηγορίες Ελλήνων 

Σε αυτό το σημείο εξηγώντας τη θέση του κόμματος ανέφερε το εξής παράδειγμα…

«Θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα. Η κόρη μου, του χρόνου που θα είναι 18 χρόνων, θα μπορεί να πάρει το αεροπλάνο, όπως γίνεται και τώρα, να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στις εκλογές. Αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει στο Σίδνεϊ όπου ζει», διευκρίνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25  και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην περίπτωση της κόρης του πρωθυπουργού.

«Η κόρη του πρωθυπουργού και το προσωποποιώ τώρα, το ξέρω, η οποία δουλεύει στη Goldman Sachs στο Λονδίνο, θα ψηφίσει μια χαρά», προσθέτοντας πως «υπάρχουν δηλαδή δύο ειδών κόρες, εκείνες οι οποίες είναι πραγματικά απόδημες και από τις οποίες στερούμε το δικαίωμα ψήφου». Στη συνέχεια εξήγησε πως δεν είναι μόνο η κόρη του «είναι και η γιαγιά της, που δεν θα μπορέσει να ψηφίσει, γιατί δεν έχει καταθέσει στην ελληνική εφορία δήλωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια».

«Είναι απαράδεκτο», επισήμανε ακόμα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 η διασύνδεση και μόνο του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με την οικονομική κατάσταση και με τη φορολογία.

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε πως λαμβάνει «μηνύματα οργής» από τους ομογενείς, αναφορικά με το νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…