Newsroom

Newsroom

Ο Βαρδινογιάννης ζητούσε σκανδαλωδώς "χάρη" από το ΕΣΡ για το MEGA – Όλο το παρασκήνιο

Άκρως «καυτές» είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα του MEGA έπειτα από την απόφαση των μετόχων του να μην λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι έβγαλαν έκτακτα δελτία Τύπου και ζήτησαν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Σαββίδη και τον Μαρινάκη να πληρώσουν. Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται σιγά-σιγά το παρασκήνιο της υπόθεσης με τον Βαρδινογιάννη να φέρεται να έχει ζητήσει σκανδαλωδώς μια «ιδιαίτερη χάρη» από το ΕΣΡ για το MEGA.

5a5892d21dc524f6688b4599

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του documentonews.gr και του δημοσιογράφου ο μεγαλομέτοχος του Mega απαιτούσε από το ΕΣΡ μια γραπτή γνωμοδότηση ότι το κανάλι θα εξαιρεθεί από τον νόμο που προβλέπει ότι όποιο κανάλι δεν καταθέσει αίτηση αδειοδότησης θα πρέπει να κλείσει τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Στην πραγματικότητα, λένε πηγές μας ο κ. Βαρδινογιάννης ζητούσε μια «σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση για να μείνει ανοιχτό ένα κανάλι που δεν θα έκανε αίτηση αδειοδότησης χωρίς καν να έχει υποβάλλει αίτηση. Ήθελε να είναι εξασφαλισμένος πριν από τους άλλους επιχειρηματίες, ενώ δεν ήταν καν γνωστό αν τελικά θα υπέβαλλε αίτηση άδειας με άλλη εταιρεία που θα απορροφούσε το Mega».

Ο μόνος αρμόδιος για μια τέτοια δέσμευση φυσικά δεν μπορεί να είναι το ΕΣΡ αλλά μόνο ο αρμόδιος Υπουργός που αν του είχε ζητηθεί, ίσως να έδινε μια παράταση ενός μήνα στο θέμα του κλεισίματος όποιου καναλιού δεν υπέβαλε αίτηση. Πληροφορία όμως ότι κάτι τέτοιο ζητήθηκε από τον μόνο αρμόδιο να το αποφασίσει δεν υπάρχουν!

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η πλευρά των μετόχων του Mega ήθελε μια ευνοϊκή μεταχείριση έναντι της υπόλοιπης αγοράς χωρίς κανένα εχέγγυο.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι το Mega οδηγείται στο «μαύρο» που θα φέρει η καταληκτική ημερομηνία της 27 Φεβρουάριου με αποκλειστική ευθύνη παραλείψεων των παλαιών και των νέων του μετόχων.

Η «ορφανή άδεια» που δεν διεκδικήθηκε χθες από κάποια εταιρεία είναι μια ακτίνα ελπίδας για τους εργαζόμενους που έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες αλλά σκέφτονται και τις αποζημιώσεις τους και πώς θα τις διεκδικήσουν στην ακραία περίπτωση λουκέτου.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη ενημέρωσε ότι μόνο με κάποιον συνεταίρο θα μπορούσε να την διεκδικήσει.

Όμως μια ορφανή άδεια, δεν σημαίνει ότι θα διεκδικηθεί από έναν μνηστήρα.

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…