Ο Banksy πουλά μπλουζάκια για να στηρίξει τους ανθρώπους που γκρέμισαν άγαλμα δουλέμπορου

Τέσσερα άτομα δικάζονται για την καταστροφή του μνημείου.

μπριστολ

Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες με τα γκρι limited μπλουζάκια, τα οποία φέρουν την εικόνα του άδειου βάθρου του αγάλματος του Κόλστον με ένα κρεμασμένοι σχοινί, δίπλα σε συντρίμμια και μια πεταμένη πινακίδα. Από πάνω γράφει «Μπρίστολ».

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιθυμεί να συγκεντρώσει χρήματα για να στηρίξει τους κατηγορούμενους για την καταστροφή του αγάλματος του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον Banksy, τα έσοδα θα δοθούν στα τέσσερα άτομα που θα δικαστούν την επόμενη εβδομάδα. «Την επόμενη εβδομάδα τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται επειδή έριξαν το άγαλμα του Κόλστον στο Μπρίστολ θα δικαστούν. Έχω φτιάξει μερικά αναμνηστικά μπλουζάκια για την περίσταση. Διαθέσιμο σε διάφορα καταστήματα της πόλης από αύριο (όλα τα έσοδα στους κατηγορούμενους για να πάνε για μια μπύρα)», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Οι αποκαλούμενοι «Τέσσερις Κόλστον» – Jake Skuse, Rhian Graham, Milo Ponsford και Sage Willoughby – με ηλικίες που κυμαίνονται από 21 έως 36 ετών, κατηγορούνται για την καταστροφή του αμφιλεγόμενου αγάλματος, που θεωρούνταν διατηρητέο μνημείο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Μπρίστολ.

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…