Ο αστυνομικός που πλήρωσε 20 ευρώ για καύσιμα μιας οικογένειας και η σύγκριση με το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Πριν έναν μήνα αστυνομικός αρνήθηκε να συλλάβει οικογένεια και πλήρωσε ο ίδιος 20 ευρώ για τα καύσιμα που χρειάζονταν - Σήμερα, μια ιστορία με κοινά χαρακτηριστικά οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 16χρονου αγοριού

5430710

Πανελλήνια κατακραυγή έχει προκαλέσει η είδηση ότι αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά στο κεφάλι έναν 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά που ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε στο όχημά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα γνωστές, κατά του αστυνομικού έχει ασκηθεί ήδη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, την ίδια ώρα που το νεαρό αγόρι νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου, όπου μετά από πολύωρη επέμβαση, αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι του.

Ο νεαρός είχε βάλει βενζίνη αξίας 20 ευρώ στο όχημά του και έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει, γεγονός που οδήγησε στην αναζήτησή του από τις αρχές. Όταν εντοπίστηκε ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε στο τραγικό περιστατικό με τα αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα, καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο νεαρός οδηγός…δε συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών να σταματήσει το όχημά του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δεν έγινε καμία αναφορά για σφαίρα στο κεφάλι.

Η σύγκριση με την περίπτωση του αστυνομικού που πλήρωσε 20 ευρώ για καύσιμα μιας οικογένειας

Η τραγική ειρωνία είναι ότι πριν από μόλις έναν μήνα, μια ιστορία με πολλές ομοιότητες, αλλά με πολύ διαφορετική κατάληξη είχε κάνει τον γύρο το διαδικτύου και αφορούσε την περίπτωση μιας οικογένειας που δεν είχε 20 ευρώ για να βάλει βενζίνη.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα των Νέων στις 4 Νοεμβρίου 2022, στον Βόλο, οικογένεια που είχε πάει στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε σε «ομηρία» από τον πρατηριούχο, όταν η κάρτα με την οποία ο πατέρας επιχείρησε να πληρώσει το αντίτιμο δεν περνούσε από το μηχάνημα POS.

Χωρίς να δείχνει κατανόηση, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου διέταξε την παραμονή της οικογένειας στο σημείο, ενώ κάλεσε την αστυνομία παρόλο που διαβεβαίωσαν τους υπαλλήλους ότι θα άφηναν ταυτότητα για να φύγουν για λίγο και να επιστρέψουν με τα χρήματα.

Η αντίδραση του αστυνομικού ωστόσο είχε προκαλέσει τότε συγκίνηση: Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, όταν έφτασε στο πρατήριο ο αστυνομικός, δήλωσε: «Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά».

Αντιθέτως ο αστυνομικός, που κλήθηκε από τον πρατηριούχο για να συλλάβει την οικογένεια, πλήρωσε το αντίτιμο, δίνοντας τέλος στην οικογενειακή περιπέτεια.

Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αστυνομικού προκειμένου να του επιστρέψει πίσω τα χρήματα. Εκείνος δεν το δέχτηκε και τον προέτρεψε να τα δώσει σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ