Ο Αστακομακαρονάδας

Για «σουπιά» (την μελανοφόρο) τον ξέραμε, «αστακός» (ο πάνοπλος) μας προέκυψε.

5569287

Για τον Κυριάκο αναφέρομαι, τουλάχιστον κατά την άποψη της μεγαλύτερης αδελφής του (μεγάλη γάτα αυτή) της κας Ντόρας Μπακογιάννη. Η οποία Ντόρα -μεταξύ των πολλών γλαφυρών ερωτημάτων που συνηθίζει και θέτει με σκοπό την τέχνη της στρεψοδικίας (στην οποία από μακρού χρόνου επιδίδεται επιτυχώς)- έθεσε πρόσφατα και το ακόλουθο ερώτημα:

“Καλώ τον κ. Τσίπρα σήμερα, πριν πάει ο κ. Μητσοτάκης (στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ), γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να πει ξεκάθαρα: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι αρνητικό στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Φινλανδία και τη Σουηδία, δηλαδή ταυτίζεται με την ρωσική και την τουρκική θέση;” Στην συνέχεια ερωτώμενη για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προκληθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ από την Τουρκία για τα νησιά, η κ. Μπακογιάννη τόνισε απερίφραστα:

“Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται πλήρως θωρακισμένος, «αστακός» από άποψη οπλοστασίου, με τα σταθερά ελληνικά επιχειρήματα που είναι πάρα πολλά, από τα πρακτικά της Συνθήκης της Λωζάνης μέχρι και το Διεθνές Δίκαιο όπως ισχύει σήμερα”. Αλλά ο «απομονωμένος» Ερντογάν είδε τον «αστακό» Κυριάκο και τρομοκρατημένος δεν τόλμησε να ζητήσει την αποστρατικοποίηση των νησιών μας (μούγκα επί του θέματος σου λέει ο «σουλτάνος»), γι’ αυτό και «κύκλοι» περί τον «αστακό» διέρρεαν ότι “η συμφωνία μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, η οποία δρομολογεί τη διαδικασία για την ένταξη των
δύο σκανδιναβικών χωρών στο NATO, συνιστά ουσιαστικά μια αναδίπλωση της Τουρκίας, η οποία είχε εντείνει την ρητορική της τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως να αποσπά κάτι ιδιαίτερα θεμιτό από πλευράς της”.

Βέβαια ο «απομονωμένος» Ερντογάν και η «αναδιπλούμενη» Τουρκία (που παραβίασε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με το Oruc Reis αλλά όπως θα θυμάστε «το πήρε ο αέρας» φτάνοντας έξω από την Ρόδο και το Καστελόριζο και δεν μπόρεσε να κάνει τελικά τις έρευνες που είχε εξαγγείλει γιατί «υπήρχε θόρυβος») κατόρθωσε να δεσμεύσει Σουηδία και Φινλανδία ότι χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις θα της πουλάνε όπλα, όπως θα πράξουν και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ που είχαν κηρύξει εμπάργκο στην
Τουρκία (λόγω της εισβολής της στην Συρία), όπως έλαβε (πάντα για τον «απομονωμένο» Ερντογάν μιλάμε) την υπόσχεση για αναβάθμιση των F16 από τον Μπάιντεν, μαζί με τα συγχαρητήρια του διότι χάρη στην Τουρκία “η Συμμαχία μας είναι ισχυρότερη, πιο ενωμένη και πιο αποφασιστική από ποτέ”.

Επίσης η συμφωνία προβλέπει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία εκτός του ότι θα άρουν άμεσα το εμπάργκο όπλων, θα τροποποιήσουν και τους νόμους τους για την τρομοκρατία, θα υποστηρίζουν την Τουρκία στη σύγκρουσή της με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και θα πάψουν να υποστηρίζουν τις Συριακές Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), λαμβάνοντας όλα εκείνα τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την έκδοση εκείνων που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

Χρήσιμο είναι να θυμίσουμε ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Ελλάδα για περίθαλψη τρομοκρατών, όπως και να σκεφτούμε ότι ο εξοπλισμός της Τουρκίας απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κυρίως στο Αιγαίο. “Τον στείλαμε μαμή και γύρισε λεχώνα”. Τον στείλαμε «αστακό» και μας τον γύρισαν….αστακομακαρονάδα!! “Σ’ αυτόν τον κόσμο φίλε μου υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί με γεμάτα πιστόλια και αυτοί που σκάβουν. Εσύ, σκάβε”. Κλιντ Ήστγουντ, Αμερικανός ηθοποιός & σκηνοθέτης («Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», 1966).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…