Newsroom

Newsroom

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Ο Άρειος Πάγος, με χθεσινή του απόφαση, δικαίωσε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, απορρίπτοντας την αναίρεση που είχε ασκήσει το δημόσιο το 2014, κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η πρωτόδικη απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει παράνομη την απόλυσή τους, εν μία νυκτί, που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

597b352e1dc52486338b4641

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των καθαριστριών, ο οποίος είχε στηριχτεί από ένα εξαιρετικά μαζικό και πολύμορφο κίνημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα τους, ο οποίος είχε στηριχτεί από ένα εξαιρετικά μαζικό και πολύμορφο κίνημα. Η πρώτη δικαίωσή τους είχε έρθει με την επαναπρόσληψή τους από την παρούσα κυβέρνηση ήδη από τον Ιούνιο του 2015.

Με την απόφαση, μπαίνει οριστικό τέλος στις διώξεις που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών αυτών στην αξιοπρεπή εργασία. Υπενθυμίζεται δε πως ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη ομιλία του, χαρακτήρισε την ειδικότητα των καθαριστριών ως “’αχρείαστη” για το Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, αποσιωπώντας το πολλαπλάσιο κόστος των εργολάβων καθαριότητας για το Δημόσιο.»

Τι έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις καθαρίστριες το 2017

«Είναι αδιανόητο το Δημόσιο να προσλαμβάνει καθαρίστριες, όταν μπορεί να αγοράζει τέτοιες υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, ή να κρατάει ομήρους υπαλλήλους με συμβάσεις. Είναι πελατειακή πολιτική που δεν μας πηγαίνει μακριά» έλεγε… πανευτυχής, μεταξύ άλλων, από το βήμα του ΣΕΒ, τον Μάιο του 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε οι καθαρίστριες να γίνουν… εργολάβοι…

Μην ξεχνάμε επίσης και την… επαγγελματική πρόταση που είχε κάνει ο νυν πρόεδρος της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Δεκέμβριο του 2013, όταν, στην εκπομπή «Ενικός», είχε προτείνει να γίνουν.. εργολάβοι οι απολυμένες καθαρίστριες και να ανταγωνιστούν με τους οργανωμένους εργολάβους…

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…