«Ο ἀποθανών δεδικαίωται ἀπό τῆς ἁμαρτίας …»

Διαφωνούν οι βαθιά θρησκευόμενοι και γνώστες των ιερών κανόνων ότι ο φυσικός θάνατος "διαγράφει" τις αμαρτίες του θανόντος αν δεν έχει προηγουμένως μετανοήσει, διότι τότε δε θα είχε νόημα η κόλαση για τη μετά θάνατον "ζωή" των αμαρτωλών, κλπ. κλπ.

grave 2036220 1920

Ο απλός λαός είναι περισσότερο γαλαντόμος. Συγχωρεί το νεκρό χωρίς προαπαιτούμενα και “ναι μεν αλλά”.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον ολοζώντανο Κοντονή. Ο “ιερός” κανόνας των διαπλεκόμενων βαρόνων της ολιγαρχίας του πλούτου, των καναλαρχών, των εφημεριδάδων, των ταγμένων στην ιερή “πίστη” της νεοφιλελέ πολιτικής και της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη, συγχωρεί. Αρκεί ο ζωντανός – “νεκρός” να αναφωνήσει τρίς “απεταξάμην τον σταλινικό σατανά”. Όπου “σταλινικός σατανάς” ο πολιτικός χώρος στον οποίο ήταν ενταγμένος (;) μέχρι της στιγμής της “μετανοίας”. Πιστό στους κανόνες  το “ιερατείο” της διαπλοκής. Όχι μόνο σε απαλλάσει από τη ρετσινιά του μετόχου στον σταλινικό “εξαποδώ”, αλλά σου δίνει την ευκαιρία να δηλώσεις δημόσια τη μετάνοιά σου.

Σου συγχωρεί π.χ. τις παλαιότερες καταγγελτικές δηλώσεις σου ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί την ΝΔ, ότι εξελίσσεται σε μεγαλοβαρόνο των ΜΜΕ (“Βλέπω τον κ. Μαρινάκη με ιδιαίτερη ζέση να παίρνει τη μία μετά την άλλη τις εφημερίδες και τώρα μπαίνει και στην τηλεόραση, και είναι δικαίωμά του, και με τη Nova. Γιατί γίνεται αυτή η προσπάθεια;”), ότι έπεσες στη μεγαλυτέρα των αμαρτιών να ενταχθείς στην “εξαποδώ” αριστερά.

Σου συγχωρεί ότι καλούσες σε υπερψήφιση των νέων ποινικών κωδίκων στη Βουλή το 2019 (“«… νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις … είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα”). Αρκεί που σήμερα εξυπηρετείς το αφήγημα εκείνων που διαχρονικά εξέθρεψαν την άνοδο του χρυσαυγιτσμού στη χώρα.

Σε ανταμείβει, ως εκ τούτου, με προβολή στα μέσα που κατέχει ο “γιατί γίνεται αυτή η προσπάθεια;” Μαρινάκης όχι γιατί θέλει να υπερασπιστεί το “δίκιο” σου. Χέστηκε για το “δίκιο” σου. Ο στόχος είναι ο “σταλινικός” ΣΥΡΙΖΑ κι ας τρίζουν τα κόκκαλα του… Στάλιν!!!

Φυσικά δεν σε συγχωρούν όλοι στο “ιερατείο” της διαπλοκής. Σε εγκαλούν γιατί δε μίλαγες τότε, το 2019, όπως όριζε η δική τους ατζέντα τότε. Ο όμιλος Αλαφούζου που ΣΚΑΪ από …. αντικειμενικότητα σε στολίζει αναλόγως για τον καθυστερημένο “αντι-σταλινισμό” σου. Αφού έκανες τη “δουλειά” τους είναι έτοιμοι να σε κατασπαράξουν αν στο πολιτικό τους “χρηματιστήριο” είσαι …”νεκρός”. Τους είσαι άχρηστος εκτός και αν….

Αν είσαι έτοιμος να πέσεις ολοκληρωτικά στην αγκάλη τους και επαναλαμβάνεις δια βίου “απεταξάμην”, “απεταξάμην”…..  Για πολιτικά χρήσιμους “ηλίθιους” ψάχνουν!!!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…