Αποστόλης… «Τσολιάς» Μπαρμπαγιάννης: Το… τσεκούρωμα, το έχει αναλάβει ο Βορίδης

«Είναι απαράδεκτο να υπονοείτε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ταξιδεύει με την πλέμπα, τον απλό τον λαουτζίκο»

αποστολης2

Ο Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ ξαναχτυπούν τη Δευτέρα 6/9 στο θέατρο Άλσους με τον επετειακό μονόλογο «Ζήτω το πένθος». Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης έρχεται με το εμβόλιο στο χέρι και μοιράζει μικρές εγκεφαλικές θρομβώσεις στους οπαδούς της πολιτικής ορθότητας και του «επιτελικού κράτους».

Γιατί να θέλουμε να δούμε την παράσταση «Ζήτω το πένθος»;

α. Γιατί σας αρέσει να αποδομούνται οι κυβερνήσεις μέσα απ’ τον καυστικό λόγο της σάτιρας.

β. Γιατί θέλετε να ξεσπάσετε σε γέλια ή και σε κλάματα με τα κοινωνικοπολιτικά γενόμενα του τόπου.

γ. Γιατί θέλετε να εκφραστείτε δημιουργικά μέσα από τη φωνή του σατιρικού καλλιτέχνη.

δ. Γιατί θέλετε να ακούσετε κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που πλασάρουν τα «πετσωμένα» κανάλια που λιβανίζουν νυχθημερόν την κυβέρνηση.

ε. Γιατί σας αρέσει που σώζεται ακόμη η σάτιρα στις μέρες μας.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε μήπως κολλήσουμε Covid στην παράστασή σας καθώς οι Δε Τσόλια Μπαντ παίζουν μουσική και ο ιός γίνεται επιθετικός;

Ο ιός γίνεται επιθετικός και επικίνδυνος κυρίως από τον χειρισμό της κατάστασης από την κυβέρνηση. Από την κυβέρνηση κινδυνεύετε λοιπόν, όχι από την παράσταση. Οσο κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι το πρόβλημα –την ώρα που στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο κόσμος στοιβάζεται σαν σαρδέλες σε κονσερβοκούτι– τόσο η πανδημία θα εξαπλώνεται και θα σκοτώνει κόσμο.

3b97064c 38ce be75 1df2 b4ed39c922d0

Πώς νιώθει ένας τσολιάς 200 χρόνια μετά την επανάσταση;

Σαν το καλό ουίσκι. Μια ωρίμανση 200 ετών σε έναν τόπο ευλογημένο με ανθεκτικό DNA και αμέτρητα κρούσματα ατομικής ευθύνης. Ζει ένα επαναστατικό ιστορικό έπος μόνος του. Έναν φαύλο κύκλο δανεισμών, πτωχεύσεων, πολέμων και αλληλοσπαραγμών με μια ελπίδα πάντα πουλημένη σε ξένους εταίρους. Ολο αυτό συνοψίζεται σε μια φράση που αναδεικνύει το εθνικό μας σπορ: 200 χρόνια εργόχειρο.

Δεν είναι ταξική ζηλοφθονία ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε όταν ο πρωθυπουργός (σε ιδιωτικό ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος) συνόδευσε την κόρη του στο Γέιλ για να τη βοηθήσει στην εγκατάστασή της;

Είναι καταρχάς απαράδεκτο να υπονοείτε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ταξιδεύει με την πλέμπα, τον απλό τον λαουτζίκο. Το ευχάριστο σε αυτό το θέμα είναι ότι η πρωθυπουργική κόρη δεν εγκλωβίστηκε στα ελληνικά πανεπιστήμια της Κεραμέως. Επίσης, hatters gonna hate. Δηλαδή και να θες να αγιάσεις δεν σε αφήνουν οι κομπλεξικοί συμπολίτες σου. Και μέσα σε όλη αυτή την ιστορία δεν εξετάζουμε αν λόγω της κόρης του, που δεν πέρασε σε καμία σχολή, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα ενός μέρους των διακοπών του ανά την Ελλάδα. Εξάλλου, είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην Αμερική καλοκαιριάτικα ούτε στον εχθρό σου δεν θα ευχόσουν να πάει.

Προλάβατε να συναισθανθείτε τα ευφρόσυνα συναισθήματα που πλημμύρισαν τον κόσμο με την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του Θάνου Πλεύρη; Θεωρείτε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός θα τσεκουρώσει την πανδημία;

Σαφώς και προλάβαμε. Οι πανηγυρισμοί έξω από τη Βουλή με εικόνες της Παναγιάς και του χουντικού Παπαδόπουλου γι’ αυτό τον λόγο γίνονται αυτές τις μέρες. Είναι βέβαια στιγμές που αναρωτιέμαι από πού ψωνίζει υπουργούς ο θεογκόμενος Μεσσίας ταξιδευτής. Από τα πανέρια, από τις εκπομπές του Τηλεάστυ ή απλώς βγαίνει μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος και διαλέγει από τα τσικό του Καρατζαφέρη που διαδηλώνουν γιατί φοβούνται μην τους αλλοιώσει το DNA το εμβόλιο; Ευτυχώς οι χρυσαυγίτες είναι στη φυλακή γιατί δεν ξέρουμε τι εκπλήξεις θα μας επεφύλασσε ο ανασχηματισμός τότε. Όσο για το τσεκούρωμα, το έχει αναλάβει ο Βορίδης από το Εσωτερικών, μιας και γνώστης του αθλήματος.

5293b14f 2549 7a02 efa5 49a4dbb30028

Μετά τον Χρυσοχοΐδη ο Θεοδωρικάκος. Γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μοιάζει με απάνεμο λιμάνι για παλιούς πασόκους και κομμουνιστές;

Εδώ έχει υπάρξει ο πρωθυπουργικός θώκος απάνεμο λιμάνι για πασόκους (κυρίως) και για παλιούς κομμουνιστές (προσφάτως και εσχάτως), σε ένα υπουργείο κολλάμε; Εχει ενδιαφέρον ωστόσο και η ζωή πριν από τον Χρυσοχοΐδη (αν ό,τι ζούσαμε πριν από τον Χρυσοχοΐδη ήταν πραγματικά ζωή). Δεν θα αναφερθώ στην ιδεολογική προέλευση των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ –ή στην πολιτική που άσκησαν στη θητεία τους στο συγκεκριμένο υπουργείο· όλοι θυμόμαστε–, αλλά ο Δένδιας, ο Κικίλιας, ο Βουλγαράκης παλιότερα και πολλοί άλλοι που υπηρέτησαν σε αυτήν τη θέση δεν έχω την αίσθηση ότι κινούνται στους χώρους που αναφέρατε. Εντυπωσιακό να λέμε τον Θεοδωρικάκο κομμουνιστή, δεν λέω, αλλά θεωρώ πως την ιδιότητα που του προσδίδετε την έχει αποκηρύξει στην πράξη ο ίδιος προ πολλού μετά βδελυγμίας.

Μπορεί ο παλιός κόσμος να γκρεμίζεται, όμως ένας από τους πυλώνες του, η Λίνα Μενδώνη, μένει απρόσβλητη από την καταστροφή. Εχει φυσική εξήγηση το φαινόμενο;

Να ξεκινήσουμε από το αν έχει φυσική εξήγηση η ύπαρξη της συγκεκριμένης στη θέση αυτή εξαρχής. Η Μενδώνη του Λιγνάδη, του καμένου πουσιού (sic) των Μυκηνών, των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, της τσιμεντοποίησης της Ακρόπολης και της συνολικής απαξίωσης του καλλιτεχνικού κόσμου έχει ένα προφίλ που αν κάποιος δεν ήξερε τη συγκεκριμένη υπουργική της ιδιότητα θα την υπέθετε; Το να μισεί κάποιος την τέχνη δεν είναι σύνηθες, το να τον έχει αυτό τον κάποιο υπουργό επί της τέχνης ο Μητσοτάκης είναι απόλυτα συναφές με τη συνολική πολιτική του. Η Μενδώνη μένει αλώβητη από την καταστροφή γιατί απλώς είναι μέρος της.

INFO

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου (21.00) ο Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ παρουσιάζουν τη μουσικοσατιρική παράσταση «Ζήτω το πένθος»

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…