Ο «απομονωμένος» Δημητριάδης παρεάκι με το μισό υπουργικό και… τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Ένα παράξενο «παρεάκι» συνέφαγε χθες στο ίδιο τραπέζι στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

Μπορεί από την παραίτηση του ανιψιού να έχει περάσει ενάμιση μήνας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα να περιφέρει την αποπομπή του ως απόδοση της «αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης» για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου, όμως φαίνεται πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των μελών της κυβέρνησης, και μάλιστα του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμμένου και του Κώστα Καραμανλή του νεότερου.

«Ο γενικός γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη», έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από ενάμιση μήνα, πασχίζοντας να νίψει τας χείρας του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Η παραίτηση του ανιψιού του, Γρηγόρη Δημητριάδη προβλήθηκε αρχικά ως αποτέλεσμα της «τοξικότητας» του δημοσίου διαλόγου, αλλά γρήγορα ο πρωθυπουργός κρύφτηκε πίσω της για την απόδοση της πολιτικής ευθύνης που βαραίνει τον ίδιο.

Φαίνεται όμως πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν επηρεάζεται από αυτά και συνεχίζει να ασκεί επιρροή και να είναι αποδεκτός από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Προς επίρρωσιν αυτού, η χθεσινοβραδινή φωτογραφία του πρωθυπουργικού ανιψιού με το… μισό υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όμως δεν ήταν μόνο τα κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργικό ανηψιό και άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν ο κ. Σπυρόπουλος ρώτησε τελικά τον αποπεμφθέντα (όπως λένε τώρα τα κυβερνητικά στελέχη) Γρηγόρη Δημητριάδη, αν ξέρει για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και αν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, αλλά και αν εξέφρασε την παραμικρή διαφωνία πριν παρακαθίσει στο πλευρό του πρωθυπουργικού ανηψιού που ενδέχεται να φέρει βαρύτατες ευθύνες για την παρακολούθηση του αρχηγού του.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού πλαισιώνουν επίσης από τη μία μεριά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, και από την άλλη υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ο νεότερος. Στο ίδιο τραπέζι, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Υγείας Ζωή Ράπτη και Μίνα Γκάγκα, αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών με χαρτοφυλάκιο των ειδικών ψηφιακών έργων, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Documento έγραφε με αφορμή την αποπομπή του Κ. Τσουβάλα από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πως ο ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη «φέρεται να δίνει ακόμα εντολές σε υπουργούς, είτε από το γραφείο της Βαλαωρίτου, είτε από το Λαγονήσι, καταφέρνοντας ακόμα να κινεί τα νήματα».

Η σημερινή φωτογραφία επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

ΥΓ. Αλήθεια, τι λέει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για αυτό το παρεάκι;

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης θα πραγματοποιήσει περίπατο…

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Θα κληθούν να καταθέσουν τα ετεροθαλή αδέρφια που υποστηρίζει το κορίτσι ότι ήταν μπροστά στις…

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το «τρομερό λάθος» που έκανε με τα παιδιά του – «Έμαθαν ιταλικά»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το «τρομερό λάθος» που έκανε με τα παιδιά του – «Έμαθαν ιταλικά»

Το διάσημο ζευγάρι δήλωσε μεταξύ άλλων, πως μετανιώνουν πικρά που έμαθαν στα παιδιά τους να…