Newsroom

Newsroom

Ο Απόλλωνας 2-0 τον Αρη

Σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Απόλλωνας Σμύρνης πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με 2-0 του Άρη,…

arhs

Σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Απόλλωνας Σμύρνης πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με 2-0 του Άρη, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η επιτυχία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» είναι πολύ μεγάλη, αφού και επί αντίπαλου που επίσης παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού σημειώθηκε και μεγάλη βαθμολογική ώθηση τής έδωσε, καθώς το αθηναϊκό συγκρότημα άφησε προτελευταία τη Βέροια και έφτασε τον Λεβαδειακό στους 16 βαθμούς.

Από την πλευρά του Αρη, τραγωδία… Οι «κίτρινοι» έμειναν «καρφωμένοι» στην τελευταία θέση της κατάταξης με 11 βαθμούς, δεν έχουν καθόλου ψυχολογία, ενώ παραμένουν ο μοναδικός σύλλογος στη Σούπερ Λίγκα χωρίς νίκη στο γήπεδό του, ύστερα από εννέα αγώνες!

Η ήδη «κρύα» ατμόσφαιρα στο «Κλέανθης Βικελίδης» πάγωσε ακόμη περισσότερο μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Πετρόπουλος βρήκε ωραία με το κεφάλι τον Μίνγκα κι εκείνος με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη.

Η απρόσμενη εξέλιξη επηρέασε τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, οι οποίοι έχασαν πολύτιμο χρόνο έως ότου βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και αρχίσουν να πιέζουν τον Απόλλωνα, αλλά τότε ανέλαβε δράση ο Αλέξης Τζόρβας.

Ο διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα αλλά σε αρκετά παιχνίδια δεν είχε ανάλογη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του επενέβη αποτελεσματικά στην κεφαλιά του Ηρακλή (21΄), στο σουτ του Σουνά (29΄) και το φάουλ του ίδιου ποδοσφαιριστή (41΄).

Στο τελείωμα του ημιχρόνου ο Άρης στάθηκε πάντως άτυχος, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το πλασέ του Μανιά απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Απόλλωνα λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η βολίδα του Σουνά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Τζόρβα να έχει βάλει και σε αυτή την περίπτωση το… χεράκι του.

Στο 59ο λεπτό η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ απέκτησε σαφές προβάδισμα για τη νίκη φτάνοντας και σε δεύτερο  γκολ, με αντιστροφή ρόλων αυτή τη φορά: ο Μίνγκας σέντραρε από δεξιά και ο δεινός στο ψηλό παιχνίδι Πετρόπουλος νίκησε στον αέρα τον Διούδη και δύο αμυντικούς του Άρη για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως την ευκαιρία να μειώσουν άμεσα και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά τη σπατάλησαν φθηνά: στο 62΄ ο Αγκάνθο ανατράπηκε από τον Άλβαρες εντός της περιοχής, όμως ο Γιάννης Παπαδόπουλος πέταξε την μπάλα ψηλά άουτ από τα 11 μέτρα και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Η τελευταία καλή στιγμή του Άρη σημειώθηκε στο 89ο λεπτό, με τον Πουλίδο να σουτάρει από τη μικρή περιοχή αλλά τον Τζόρβα να αποδεικνύει και πάλι την ετοιμότητά του αποκρούοντας και σε αυτή την περίπτωση.