Ο αποκαλυπτικός διάλογος Στουρνάρα – Μαντζουράνη για τα 3 εκατομμύρια: «Δεν κατέληξε ούτε ένα ευρώ στο Documento»

Όλος ο διάλογος που δικαιώνει το Documento όπως εκτυλίχθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο

Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος που είχαν στο Ειδικό Δικαστήριο ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τα 3 εκατ. ευρώ που έλαβε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας από την εταιρεία CCC.

Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του Documento Βαγγέλη Τριάντη, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο αποκάλυψε πως τα χρήματα όχι μόνο ουδέποτε κατέληξαν στο Documento, αλλά επεστράφησαν στον Καλογρίτσα στις 19 Ιανουαρίου του 2017. Δηλαδή δύο μήνες αφότου το Documento είχε κυκλοφορήσει τα περίπτερα.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος Στουρνάρα – Μαντζουράνη:

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Παππά «για την πορεία των 3 εκατ. ευρώ και αν αυτά κατέληξαν στο Documento», ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Τα 3 εκατ. ευρω δεν προκύπτει ότι πήγαν στο Documento».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης συνέχισε να ρωτά:

Γ. Μαντζουράνης: Από το πόρισμα σας προκύπτει ότι από αυτά τα 3 εκατ. ευρώ που επεστράφησαν στον Καλογρίτσα κατέληξε έστω ένα ευρώ στο Documento;

Γ. Στουρνάρας: Όχι δεν προκύπτει.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κεντρικός τραπεζίτης τα χρήματα αυτά επεστράφησαν στον Καλογρίτσα στις 19 Ιανουαρίου του 2017, δηλαδή δύο μήνες μετά την έκδοση του Documento, καθώς το πρώτο φύλο της εφημερίδας βγήκε στα περίπτερα στις 20 Νοεμβρίου του 2016.

Σημαντικές αποκαλύψεις για την πορεία των 3 εκατομμυρίων

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Βαγγέλη Τριάντη για το Documento, ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε επίσης ότι ο έλεγχος για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ έγινε έπειτα από εντολή της Βουλής.

Όπως αναφέρει, τα χρήματα που επεστράφησαν στον Καλογρίτσα, σύμφωνα με όσα είχε γράψει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 12 Ιουλίου του 2020, είχαν μπει σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Καλογρίτσα και είχαν διοχετευτεί σε πληρωμή κατασκευαστικών.

Ειδικότερα, το Πρώτο Θέμα έγραφε ότι στις 8/2/2017 για τα 3 εκατ. ευρώ ότι με τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας» που αλλάζει το όνομά της και ονομάζεται Media Doc με απομείωση κεφαλαίου επιστρέφουν ως μετρητά στον μοναδικό μέτοχο.

Βαξεβάνης: Επί 6 χρονια ο Μητσοτάκης εχει σύρει το κόμμα του σε μια άθλια επιχείρηση λάσπης κατά του Documento

Μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Κώστας Βαξεβάνης, με ανάρτηση του στο twitter, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σέρνει την παράταξη του σε επιχείρηση λάσπης για να καλυφθεί ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε: «Ο Στουρνάρας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι απ τα περίφημα 3 εκατ. Καλογρίτσα ούτε ένα ευρώ δεν κατέληξε στο Documento. Επί 6 χρονια ο Μητσοτάκης εχει σύρει το κόμμα του σε μια άθλια επιχείρηση λάσπης για να ενοχοποιήσει την εφημερίδα που τον αποκάλυπτε. Έτοιμες οι αγωγές».

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Που θα σημειωθεί παγετός, χιονοπτώσεις - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

ΕΚ - χιονι

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων…