Newsroom

Newsroom

Ο "αθώος" Πρετεντέρης μιλάει για την "ελευθερία του Τύπου" με την παρέα του

«Η ελευθερία του Τύπου και η σχέση του με την πολιτική εξουσία δεν είναι ένα ζήτημα συναλλαγής δεν είναι ένα ζήτημα εκατέρωθεν να τα βρούμε είναι ένα ζήτημα ουσιαστικά δημοκρατίας», είπε στην εισαγωγή της «Ανατροπής» ο Γιάννης Πρετεντέρης προτάσσοντας την άποψη ότι η πολιτική εξουσία προσπαθεί να ελέγξει τον Τύπο.

Αφορμή φυσικά για το θέμα της εκπομπής του MEGAδημοσιογράφου στάθηκαν οι διαγραφές των Πορτοσάλτε και Μαλέλλη από την ΕΣΗΕΑ και οι ποινές σε Τρέμη, Σαράφογλου και Χούκλη για τα όσα έπραξαν την περίοδο πριν το δημοψήφισμα του καλοκαιριού.

Ο ίδιος ο Πρετεντέρης αθωώθηκε από την ΕΣΗΕΑ όπως και ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Παρεμβάσεις. Διώξεις. Εκφοβισμοί. Ποιος απειλεί την ελευθερία του Τύπου;», τίτλοι που συνόδευαν την εκπομπή το πάνελ της οποίας «οποία έκπληξις» συνέθεταν καλεσμένοι της ίδιας άποψης.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης προσπάθησε να προτάξει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ελευθερία του Τύπου έπειτα από τις διαγραφές της ΕΣΗΕΑ αλλά και εξαιτίας των κινήσεων της κυβέρνησης, κυρίως αυτών που σχετίζονται για την αδειοδότηση των καναλιών.

Πρετεντέρης και καλεσμένοι συμφώνησαν εν τέλει πως «υπάρχει κίνδυνος εκτροπής και φίμωσης των δημοσιογράφων».

Βέβαια, ένα από τα αστεία της βραδιάς, έγινε στην αρχή της εκπομπής όπου ο παρουσιαστής του MEGA ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας ότι εύχεται να ακούσει και τον αντίλογο των όσων εξέφρασε εκείνος για το ζήτημα.

Ποιον αντίλογο θα πούμε εμείς; Το πάνελ αποτελούταν από ομοϊδεάτες του. Άρα εκ των πραγμάτων, ο «αντίλογος» που διακαώς επιζητούσε ο Πρετεντέρης δεν επρόκειτο να… ακουστεί.

Η συζήτηση ήταν σαφώς μονόπλευρη και κουραστική για τους θεατές οι οποίοι το εξέφρασαν στο Twitter.

Ο κ. Πρετεντέρης είπε πως απειλείται η ελευθερία του Τύπου αλλά μάλλον ξέχασε να διευκρινίσει ότι αυτή γίνεται από δικά του πεπραγμένα.

Η «μοναδική αλήθεια» είναι η αλήθεια που θέλουν να εκφράσουν οι καναλάρχες. Αυτή λοιπόν εκφράζει και ο Γιάννης Πρετεντέρης και οι υπόλοιποι καλεσμένοι του.

Αν θυμάστε καλά, πριν από 3 χρόνια περίπου και με αφορμή το βιβλίο («Ο Ψυχρός Εμφύλιος/ Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα») που έγραψε ο παρουσιαστής του MEGA, υπογράμμιζε ξεκάθαρα πως ότι λίγο πολύ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο αλλά ουδέποτε το είπαν.

Γιατί;

Επειδή με τη στάση τους όχι μόνο σιγοντάριζαν το μνημόνιο, αλλά σταδιακά μετατράπηκαν στους καλύτερος υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής. Αυτής που βύθισε την ελληνική οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην φτώχεια και την ανεργία.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση».

Τα όσα αποκάλυψε τότε ο Πρετεντέρης εγείρουν μέχρι σήμερα σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας τόσο του ιδίου όσο και του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Ένα τηλεοπτικό ΜΜΕ, εμφανίζεται να αποκρύπτει την αλήθεια από τους έλληνες πολίτες με το πρόσχημα ότι έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

H Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον δρόμο «καρμανιόλα» με εκατοντάδες ανθρώπους…

Σοκ στον Πειραιά: Εντοπίστηκε απαγχονισμένος άντρας μέσα σε κρουαζιερόπλοιο

Σοκ στον Πειραιά: Εντοπίστηκε απαγχονισμένος άντρας μέσα σε κρουαζιερόπλοιο

Απαγχονισμένος στην καμπίνα του βρέθηκε 36χρονος σε κρουαζιερόπλοιο που ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Δεν ξεκινούσε το παιχνίδι για ένα πανό στους Ζωσιμάδες – Τι έγραφε

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Δεν ξεκινούσε το παιχνίδι για ένα πανό στους Ζωσιμάδες – Τι έγραφε

Ο Μανούχος ενημέρωσε πως δεν θα σφυρίξει σέντρα αν δεν κατέβει και οι παίκτες… παρακαλούσαν…

Βασίλης Καρράς: Η ανακοίνωση του fan club του για την υγεία του – «Σεβαστείτε τον αγώνα του επιτέλους”»

Βασίλης Καρράς: Η ανακοίνωση του fan club του για την υγεία του – «Σεβαστείτε τον αγώνα του επιτέλους”»

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, που κάνουν λόγο για επιδείνωση της υγείας του

Υπ. Εξωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα: Καταδικάζουμε την βομβιστική ενέργεια

Υπ. Εξωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα: Καταδικάζουμε την βομβιστική ενέργεια

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο…