Ο Αθανασίου θεωρεί στημένες τις συνεντεύξεις που δεν συμφέρουν τη ΝΔ - Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).

NewsRoom 20/06/2018 | 19:19

Αιτία, στάθηκε η αναφορά του πρώην υπουργού περί στημένης συνέντευξης την οποία είχε πάρει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. 

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, εναρμονιζόμενος πλήρως με τη γραμμή της ΝΔ που θέλει κάθε υπόθεση η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και σ' αυτήν εμπλέκονται στελέχη της, να είναι «σκευωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συνέντευξη ήταν «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ»

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι αυτή η αναφορά του Χαράλαμπου Αθανασίου «προσβάλλει και απαξιώνει» τη δημοσιογράφο και υπογραμμίζει ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να τεκμηριώνει όσα λέει, με στοιχεία και αποδείξεις, πριν προβεί σε καταγγελίες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη: «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ». Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία μεταδόθηκε και από το Κανάλι της Βουλής, προσβάλλει και απαξιώνει τη συνάδελφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τον κ. Αθανασίου πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις. Ταυτόχρονα ενημερώνει τον πρώην Υπουργό ότι στην ΕΣΗΕΑ λειτουργούν Πειθαρχικά Συμβούλια και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στα οποία μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει οτιδήποτε γνωρίζει.

Ο δημοσιογράφος, μέσω έρευνας και συνεντεύξεων, έχει υποχρέωση να αναζητεί την αλήθεια και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Άλλωστε, στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, ρητά αναφέρεται ότι: «Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται».