Newsroom

Newsroom

Ο Αντρίκος διαψεύδει Καμμένο για CDS αλλά θυμάται… επιλεκτικά

Με γραπτή δήλωση του επιχειρεί να απαντήσει στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες στον απόηχο του σκανδάλου του ΤΤ…

papandreou

Με γραπτή δήλωση του επιχειρεί να απαντήσει στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες στον απόηχο του σκανδάλου του ΤΤ ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου για την πολύκροτη υπόθεση των CDS του ΤΤ.  Σε αυτήν ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται και στην απόφαση του δικαστηρίου με την οποία ο προέδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κλήθηκε να πληρώσει ως αποζημίωση στον ίδιο το ποσό των 30.000 ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει και στο παρελθόν το koutipandoras.gr, η εν λόγω απόφαση, παρά τους πρόσκαιρους πανυγηρισμούς της πλευράς Παπανδρέου, ο Ανδρίκος Παπανδρέου ξέχασε, όμως, να αναφέρει πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο ασχολήθηκε με την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καταδίκασε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων όχι γιατί θεώρησε πως οι ισχυρισμοί του ήταν αβάσιμοι, αλλά για τον απαξιωτικό τρόπο των δηλώσεών του, που δεν προσιδιάζουν με τον τρόπο που οφείλουν να τις εκφέρουν οι πολιτικοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πραγματικά περιστατικά που ο κ. Παπανδρέου δεν διάψευσε σαφώς ως αναληθή ώστε να είναι επιδεικτικά δικαστικής εκτίμησης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς το δικαστήριο, δεν αρκεί η αμφισβήτηση της βασιμότητάς τους, αλλά θα πρέπει ειδικώς να περιγραφεί πώς έχει η πραγματικότητα. Για παράδειγμα, να αναφέρεται κατά πόσο η συμμετοχή στην εταιρία «Unigestion-Ethos» γινόταν έναντι αμοιβής και σε καταφατική περίπτωση, αν αυτή έχει συμπεριληφθεί στα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα ώστε, σε αντιπαραβολή με τη φορολογική δήλωση που προσκομίστηκε, να διακριβωθεί η τυχόν αναλήθεια των ισχυρισμών του κ. Παπανδρέου.

Ποιά είναι τα περιστατικά, όπως περιγράφονται στη δικαστική απόφαση, τα οποία δεν διαψεύστηκαν ως αναληθή; «Ο Ανδρέας Παπανδρέου…παράνομα δεν έχει δηλώσει στη φορολογική του δήλωση, μέχρι και το 2009, που έχει κοινοποιηθεί στην Βουλή…την εταιρεία που έχει με την γυναίκα του στην Ελβετία, την I4CENSE. Έχουμε λοιπόν παραβάσεις και οικονομικού περιεχομένου…δεν δηλώνει εταιρείες στην Ελβετία, εταιρείες παράνομες, χωρίς την άδεια του Πανεπιστημίου…».

Το δικαστήριο, μάλιστα, επιδίκασε στον κ. Παπανδρέου το ποσό των 30.000 ευρώ αντί του 1.000.000 ευρώ που είχε ζητήσει και λόγω των ενδείξεων επί των οποίων στηρίχθηκαν δημοσιεύματα, καθώς και στην προηγούμενη συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου που συνέβαλε στη διαμόρφωση συνθηκών ευεπίφορων σε υπαινιγμούς ευθύνης του για την επίμαχη υπόθεση, καθόσον αποδέχθηκε συνεργασία με εταιρία που είχε προβεί σε ενημέρωση των πελατών για τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών CDS.

Διαβάστε τη σημερινή ανακοίνωση του Αντρίκου Παπανδρέου

«Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων». Πιστεύω, τιμώ και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Εντούτοις λόγω της νέας παραληρηματικής εκστρατείας λασπολογίας, οφείλω κατ’ εξαίρεση να υπενθυμίσω κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν και που δεν βολεύουν ορισμένους:

Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ’ επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS.

Ως προς την αγωγή που κέρδισα θυμίζω τα εξής από τα πρακτικά:

α. Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε αναληθή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Καμμένος υποστηρίζει περί CDS και ότι, μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των “συμπτώσεων” καθόσον με αφορά, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή μου.
β. Καταδίκασε τον κ. Καμμένο και του απαγόρευσε στο εξής να με προσβάλει με αναφορές που σχετίζονται με την ευφάνταστη υπόθεση των CDS.

Ως προς το δεύτερο σκέλος της μιντιακής επιχείρισης, “πάμε τη μπάλα αλλού” για τα δάνεια του ΤΤ, στο ζεύγος Γριβέα, υπενθυμίζω και πάλι ότι όλα τα δάνεια προς αυτό και η εκταμίευσή τους έγιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε και πάλι ο αχρηγός ενός όλο και μικρότερου πολιτικού κόμματος.

Την σύμβαση αυτή την κατήγγειλε η επόμενη διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλά και για την ουσιαστική διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων αυτών, τον δρόμο άνοιξε το θεσμικό πλαίσιο που προωθήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρα ποιος έκανε την αμαρτία και ποιος ήρθε στη συνέχεια να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα; Τα στοιχεία εντέλει είναι αυτά που δείχνουν ποιοι ξεκίνησαν την κάθαρση και ποιοι συνεχίζουν την συσκότιση».