O Aντώνης Κανάκης απάντησε στον Άδωνη αναφορικά με την εκστρατεία «δικαίωσης» της Λίνας Μενδώνη

Mε αφορμή την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία συνέκρινε την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου με την υπόθεση του Λιγνάδη και την κριτική που είχε ασκήσει ο Αντώνης Κανάκης στη Λίνα Μενδώνη, όπου είχε υποστηρίξει πως έπρεπε να παραιτηθεί, ο παρουσιαστής θέλησε να απαντήσει μέσω της σημερινής εκπομπής  

1100 9bf601ec dfc6 4693 988b 1dc9de1fb967

Στην  πρωτοφανή  εκστρατεία «δικαίωσης» της Λίνας Μενδώνη για τα πεπραγμένα της στην υπόθεση Λιγνάδη, που προσπάθησε να περάσει ο Άδωνης Γεωργιάδης ζητώντας από τους συντελεστές της εκπομπής να της ζητήσουν συγνώμη…εκμεταλλευόμενος  την αγανάκτηση του κόσμου, με αφορμή την απομάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου από τους Ράδιο Αρβύλα,  απάντησε ο Αντώνης Κανάκης

Απαντώντας σε σχόλιο του Άδωνη Γεωργιάδη, είπε:  

«Το γεγονός ότι γίνεται η εξίσωση της υπουργού πολιτισμού και μιας σατιρικής εκπομπής στο διαδίκτυο, άντε το καταλαβαίνω, το ότι γίνονται από κάποιους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Το ότι πρέπει εμείς να εξηγήσουμε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το ότι, το να συμψηφίζεις έναν υπουργό Πολιτισμού, έναν κυβερνήτη με μία τηλεοπτική εκπομπή…. Το να πρέπει να εξηγήσουμε ότι λειτουργεί τελείως διαφορετικά το ότι, έχουμε διαφορετικό ρόλο από αυτούς που ορίζουν τις ζωές μας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει το τι θα συμβεί στις ζωές των ανθρώπων. Το ότι, δεν έχουμε καμία θεσμική θέση. Το ότι είναι διαφορετική η πολιτική ευθιξία.

Πώς επιτρέπετε να λειτουργούν τόσα χρόνια σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου, όχι με επαγγελματικό προϊόν, αλλά με σκηνές μέσα χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου, εσείς το επιτρέπετε.

Να παροτρύνουμε ουσιαστικά να βγει κάτι από αυτήν την ιστορία, να βγουν νόμοι, ρυθμίσεις, κάτι γρήγορο, να βγει κάτι από αυτήν την ιστορία.  Δημιουργήστε ένα πλαίσιο ώστε να μη συμβαίνουν αυτά τα πράγματα».

Ειδικότερα, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε τα εξής: «Βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού βγήκε πρώτα ο στρατός του. Για να μας κάνει την εξής εξίσωση και συμψηφισμό, για την κριτική που κάναμε στην κ. Μενδώνη γιατί δεν παραιτήθηκε για την υπόθεση Λιγνάδη. Tο γεγονός και μόνο ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί και η εξίσωση, μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της χώρας και μιας σατιρικής εκπομπής, στο διαδίκτυο, να το καταλάβω», είπε αρχικά.

«Το ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί από συγκεκριμένους δημοσιογράφους το καταλαβαίνω, αυτοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτούς. Το να πρέπει να εξηγήσουμε εμείς, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος είναι πολιτικό ων, έχει καλή σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, τη δημοκρατία και τους κανόνες της πολιτικής, ότι το να συμψηφίζεις την πολιτική ηγεσία του τόπου με μια σατιρική εκπομπή δεν θα το έκανε παιδάκι του δημοτικού, ξεπερνάει τη σκέψη του ποιοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μου.

Το να εξηγήσουμε το ποιοι είναι οι κανόνες που διέπουν την πολιτική ευθιξία, το πολιτικό βάρος και την αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων, ότι έχουν διαφορετικό βάρος, πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αν πρέπει εμείς να εξηγήσουμε ότι δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων, αν θέλει κάποιος μας παρακολουθεί, αν δεν θέλει όχι, η πολιτική ευθιξία λειτουργεί τελείως διαφορετικά στις ηγεσίες, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε», δήλωσε στη συνέχεια.

Τέλος, πρόσθεσε: «Αν πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχε βουίξει ο τόπος για τη δράση αυτού του ανθρώπου και η κ. Μενδώνη κρυβόταν, ενώ εμείς είμαστε εδώ και απομακρύναμε αυτό τον άνθρωπο, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αλλά πραγματικά, αφού κάνουμε ερωτήσεις, ας μας απαντήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε μερικά ερωτήματα. Εσείς που νομοθετείτε, πώς επιτρέπετε όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργούν σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου και να ανεβάζουν βίντεο, πολιτών και ανθρώπων, κοριτσιών και αγοριών, τα οποία δεν είναι επαγγελματικά; Εσείς το επιτρέπετε. Εσείς είστε ηθικοί αυτουργοί σε αυτό που συμβαίνει σε μια κοπέλα.

Πώς κύριε Άδωνι Γεωργιάδη αντί να πάτε στην ουσία του περιστατικού, που είναι το θύμα, επιλέγετε να καλύψετε μια υπουργό σας; Εξηγήστε μας πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη δικαιοσύνη το 2019 και ακόμα να περιμένει το πότε και αν θα δικαιωθεί; Πώς γίνεται να μην έχει κουνηθεί φύλλο από την πολιτεία που εκπροσωπείται; Που έχετε το θράσος να γίνονται αυτά τα πράγματα στη χώρα που διοικείται, λες και είστε μεσημεριανή εκπομπή. Με σεβασμό στις μεσημεριανές εκπομπές, περισσότερο από ότι σε εσάς. Να συμμετέχετε στο πανηγύρι αυτό, αλλά οι πράξεις σας να είναι ανύπαρκτες. Συγχαρητήρια!».

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…